top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid: "Netanyahu, je wist tenminste eens hoe je moest liegen"


Premier Lapid. Foto via GPO.


Naar aanleiding van de uitspraak van Benjamin Netanyahu "dat hij zelf toezicht zal houden op wat de door hem benoemde homofoob en racist Maoz, zal gaan doen met de schoolprogramma's" nadat er enorm veel ophef over is ontstaan, schreef premier Lapid het volgende op zijn Facebookpagina:


Netanyahu, je wist tenminste eens hoe je moest liegen

Naar aanleiding van de storm over de door hem benoemde Avi Maoz, kondigde Netanyahu zaterdag aan dat hij "persoonlijk toezicht" zal houden op de werking van de GFN-eenheid, de eenheid verantwoordelijk voor educatieve programma's op scholen. Deze uitspraak is een leugen. Iedereen die ooit in het kantoor van de premier is gelopen weet dat dit een leugen is. Iedereen die weet hoe de GPN-eenheid werkt weet dat het een leugen is. Natuurlijk weet Netanyahu zelf dat het een leugen is. Hij zegt dat in de hoop dat de storm zal overgaan.

Hij zegt dit omdat hij weet dat hij een verschrikkelijke daad heeft verricht - hij heeft een budget van meer dan 2 miljard NIS in handen van een gevaarlijke homofobe racist overgemaakt, met een open ticket naar het hart en de geest van elk kind in Israël. Als we ze niet stoppen, zullen Avi Maoz en zijn duistere bende donkere, racistische, extremistische, vrouwen hatende en LGBT-inhoud in de scholen van onze kinderen plaatsen. Zelfs de Likud gaf toe dat het een ernstige fout was om het bolwerk de controle over alle educatieve programma's te geven, maar Netanyahu is zwak. Hij wordt tegenwoordig gechanteerd door jonge en vastberaden mensen. Het enige wat hij nog heeft is loze beloftes maken.

Het zal hem deze keer niet helpen. De Israëliërs zijn bereid om voor veel dingen de ogen te sluiten, niet voor hun kinderen.

Tientallen burgemeesters en raden en honderden schoolbestuurders maakten dit weekend bekend niet met Maoz te gaan samenwerken, en ik moedig hen aan. Laat het bolwerk niet in de buurt van je kinderen komen. De autoriteit ligt in jouw handen, en je kunt het stoppen.


113 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page