top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid opende de kabinetsvergadering met de dood van de politieagent


Premier Lapid tijdens de kabinetsvergadering. Foto Haim Zach / GPO


Premier Lapid opende de wekelijkse kabinetsvergadering zondag met het verschrikkelijke nieuws van de dood van de politieagent die de afgelopen nacht door een Palestijnse autodief van 17 jaar bij Ra'anana werd overreden.


Ook memoreerde Lapid de raketaanvallen vanuit Gaza afgelopen zaterdagochtend, en zei verder het volgende:


"De Israëlische politie-sergeant-majoor Barak Meshulam werd gisteravond tijdens operationele dienst overreden en gedood. De aanvaller is aangehouden door de veiligheidstroepen. Onze politieagenten riskeren dagelijks hun leven om al onze levens te beschermen.


Van hieruit betuig ik namens de regering van Israël mijn condoleances aan zijn familie, aan Ariella, zijn vrouw, aan zijn drieënhalf jarige dochtertje Alma en aan zijn eenjarige zoontje Leo; wij delen in hun verdriet.


Zaterdagochtend in alle vroegte waren er vier raketlanceringen vanuit Gaza richting Israëlisch grondgebied. Als reactie daarop viel de IDF diezelfde nacht in twee golven doelen in Gaza aan met een omvang waarop ze niet waren voorbereid.


Het beleid van deze regering is niet veranderd. We zullen snel, krachtig en zonder aarzeling reageren op elke lancering en elke brandende ballon. Ik prijs de IDF voor zijn sterke en nauwkeurige werking.


Vanaf hier sturen wij allemaal, alle leden van de regering, een dikke knuffel naar de kinderen van het gebied grenzend aan de Gazastrook die vrijdagnacht in beschermde ruimtes sliepen.


Afgelopen vrijdag hebben we afscheid genomen van de Amerikaanse president Joe Biden, na een historisch bezoek met diplomatieke, veiligheids- en economische prestaties die de staat Israël de komende jaren zullen versterken:


Te beginnen met de vluchten boven Saoedi-Arabië die Israëlische burgers veel geld en tijd zullen besparen, en via de Verklaring van Jeruzalem, die het kwalitatieve voordeel van het Israëlische veiligheidsinstituut verzekert.


Tijdens het hele bezoek heb ik de president en zijn team duidelijk gemaakt dat Israël tegen de nucleaire overeenkomst is en zich het recht voorbehoudt op volledige vrijheid van diplomatieke en operationele actie tegen het Iraanse nucleaire programma. Vandaag krijgt de regering een uitgebreide briefing over het bezoek van de president.


Op een ander belangrijk punt ontdekte wie vanmorgen een van de filialen van de meeste supermarktketens binnenging dat de prijzen van een basisbrood niet zijn gestegen. Dit vereiste snelle actie, samen met de minister van Landbouw en de minister van Economie en Industrie, maar er is nog werk aan de winkel.


Vanaf hier bedank ik de supermarktketens die gehoor hebben gegeven aan het verzoek van de regering om te wachten tot er een oplossing is gevonden. Ik dank de vertegenwoordigers van de bakkerijen voor hun samenwerking met ons om een ​​prijsstijging te voorkomen die de zwakkere sectoren van de samenleving zal schaden.


Deze regering heeft vanaf dag één alle mogelijke maatregelen genomen voor de economisch achtergestelde sectoren van de Israëlische samenleving en zal dat blijven doen.


Later vandaag zullen we een discussie houden met alle relevante ambtenaren over de kwestie van de broodprijzen; we zoeken – en vinden – oplossingen.”

82 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page