top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid prijst de goedkeuring om te beginnen met de productie van gas uit het Karish-platform


Energean Karish platform. Foto via Energean


Premier Yair Lapid prijst de goedkeuring om te beginnen met de productie van gas uit het Karish-platform 80 km ten westen van Israël, zei hij in een persverklaring.


Hij zei verder: “Zoals we tijdens dit proces hebben gezegd, zou de gasproductie vanaf het Karish-platform beginnen zoals gepland op het moment dat aan de technische voorwaarden voor productie was voldaan.


De productie van aardgas uit het Karish-platform versterkt de energiezekerheid van Israël, versterkt onze status als energie-exporteurs, versterkt de economie van Israël en helpt bij het aanpakken van de wereldwijde energiecrisis.


Het aardgas uit Karish zal de energieprijzen in Israël helpen verlagen en de concurrentie op de markt vergroten, " aldus Lapid.


Het Israëlische Ministerie van Nationale Infrastructuur, Energie en Watervoorraden heeft vandaag toestemming verleend aan Energean plc (LSE: ENOG; TASE: ENOG) om te beginnen met de productie van aardgas uit het Karish offshore-veld. Karish wordt het derde gasveld van Israël dat op het net wordt aangesloten, na Tamar en Leviathan.


De vergunning om gas te produceren is twee dagen voordat de overeenkomst over de zeegrens tussen Israël en Libanon wordt ondertekend, ontvangen. In de afgelopen maanden had Hezbollah het Karish-veld bedreigd, dat dicht bij de noordgrens van de economische wateren van Israël ligt, meldt Globes.


Het ministerie van Nationale Infrastructuur, Energie en Watervoorraden benadrukte dat het aansluiten van de nieuwe installatie vooral van belang is voor de buurlanden van Israël. "De nieuwe verbinding versterkt Israël als een belangrijke leverancier van aardgas en zal het in staat stellen de aardgasexport naar Egypte en Jordanië te vergroten, en van daaruit naar andere landen in Europa die andere gasbronnen nodig hebben vanwege de wereldwijde energiecrisis.


"Deze stap helpt Israël en landen als Egypte en Jordanië om het gebruik van vervuilende brandstoffen zoals kolen en olie te verminderen en de luchtvervuiling drastisch te verminderen."


49 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page