top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid reageert op arrestatie terrorist en ontmoet agenten die in actie kwamen


Premier Lapid met de beide agenten. Foto Elad Gutman / GPO


Premier Yair Lapid gaf donderdagavond commentaar op de gevangenneming van de terroristen in Tel Aviv-Yafo en ontmoete later op de avond de beide agenten die door snel handelen een ramp hebben voorkomen.


“De staat Israël zal krachtig en zonder compromissen optreden tegen degenen die ons kwaad willen doen", aldus premier Lapid.


Ik prijs de veiligheidstroepen voor het arresteren van de terroristen in Tel Aviv-Yafo en het voorkomen van een belangrijke terroristische aanslag. We moeten blijven handelen met alle instrumenten die tot onze beschikking staan ​​om de veiligheid en stabiliteit in de regio te herstellen.”


Eerder op donderdag, tegen de achtergrond van de toename van het terrorisme in Judea en Samaria, hield premier Lapid een veiligheidsbeoordeling in de Kirya in Tel Aviv, met als doel instrumenten en onmiddellijke actie te overwegen om de veiligheidssituatie in Judea en Samaria te stabiliseren en stop de verslechtering.


Degenen die deelnamen aan de beoordeling ontvingen een inlichtingenbriefing voor het gebied, beoordeelden de beveiligingsacties en bespraken een reeks aanbevolen acties.


Aan de discussie namen deel: de plaatsvervangende premier, de minister van Defensie, de stafchef van de IDF, de directeur van de ISA, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het leger van de minister-president Secretaris, het hoofd van de IDF-inlichtingendienst, de coördinator van regeringsactiviteiten in de gebieden en aanvullende hoge functionarissen.


Later op donderdagavond had premier Yair Lapid een ontmoeting met sergeant Muhabou Mengistu en sergeant-majoor Sharif Hasson van de antiterrorisme-eenheid van Tel Aviv die de terrorist op donderdag in Yafo hebben gearresteerd en een aanslag in het hart van het land daardoor hebben weten te voorkomen.


Premier Lapid prees hen voor hun alertheid en voor hun vastberaden en snelle optreden.


De politieagenten ontvingen voor hun optreden een spciale waardering van de minister-president.


Foto Elad Gutman / GPO


Premier Lapid : "De hele staat Israël bedanken jullie voor je heldhaftigheid. Je hebt veel levens gered. Ik moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als jullie niet in de buurt waren geweest.


Dankzij het werk van de Israëlische politie en de veiligheidstroepen kunnen de burgers van Israël rustig slapen. Ik ben trots op jullie allemaal."


Aan de bijeenkomst namen ook deel, commandant van de antiterreureenheid van Tel Aviv, hoofdinspecteur Yair Hanuna en plaatsvervangend commandant van het district Tel Aviv, adjunct-commissaris David Filo.97 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page