top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid spreekt herdenkingsceremonie toe voor IDF-soldaten gesneuveld in de Yom Kippur oorlog


Foto Amos Ben-Gershom /GPO


Premier Yair Lapid sprak donderdagochtend op de berg Herzl in Jeruzalem de herdenkingsceremonie toe voor IDF-soldaten die zijn gesneuveld in de Yom Kippur oorlog. Hieronder volgen fragmenten uit zijn opmerkingen:

"We moeten voorbereid zijn op elke externe dreiging en we moeten ons samen voorbereiden. Als we ons laten verdelen in tijden van relatieve rust, zullen we niet weten hoe we samen moeten staan ​​in tijden van oorlog."

"Onze vijanden moeten weten dat de Israëlische samenleving sterker is dan enig meningsverschil, dat de macht van Israël de kracht van eenheid is, dat in leven of in dood niemand erin zal slagen ons te verdelen."

“Het zielonderzoek dat elke Jood doet op Jom Kippur, onze leiders moeten nog meer doen. We moeten ervoor zorgen dat onze ogen openstaan ​​voor elk gevaar, dat we niet gebonden zijn aan concepten die ons in gevaar brengen, dat we kansen op vrede niet negeren, noch waarschuwingen voor oorlog negeren.”

“We mogen – het is zelfs wenselijk – discussiëren over wat de juiste strategie is voor de staat Israël, hoe we de volgende oorlog kunnen voorkomen. We mogen echter niet vergeten dat onze vijanden hun ambitie om ons te vernietigen nooit hebben opgegeven. Elk uur dat verstrijkt, moeten we slimmer en sterker zijn. We mogen vooral niet vergeten dat we hier samen zijn, één Israëlische familie.”

“Uit de grote pijn van onze gevallen soldaten moeten we als één land floreren. De gevallenen van de Yom Kippur oorlog zijn niet gevallen zodat de Israëlische samenleving van binnenuit uiteen zou vallen. De beste manier om hen te gedenken, is door het doel te herinneren waarvoor ze hun leven hebben opgeofferd: een sterke, democratische Joodse staat die niemand achterlaat.”

“Als we weten hoe we voor elkaar moeten sterven, moeten we ook weten hoe we voor elkaar moeten leven. Als we weten hoe we samen de vijand moeten bevechten, moeten we ook weten hoe we samen moeten vechten voor het algemeen welzijn.”


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page