top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid: " te vroeg om te weten of we er in zijn geslaagd het nucleaire akkoord te stoppen"


Premier Lapid met luchtmachtcommandant Maj.-Gen. Tomer Bar. Foto Koby Gideon / GPO


Premier Yair Lapid heeft vandaag, dinsdag, een bezoek gebracht aan de Nevatim Air Force Base, waar hij een veiligheidsbriefing ontving van luchtmachtcommandant Maj.-Gen. Tomer Bar, 140th 'Golden Eagle' Squadron (F-35) Commandant Brig.-Gen. 'M', en het operatiegebouw van het 140e Squadron bezocht.

Premier Lapid: “Het is nog te vroeg om te weten of we er inderdaad in zijn geslaagd het nucleaire akkoord te stoppen, maar Israël is voorbereid op elke dreiging en elk scenario.

Als Iran ons blijft testen, zal het de lange arm en capaciteiten van Israël ontdekken. We zullen op alle fronten blijven optreden tegen terrorisme en tegen degenen die ons kwaad willen doen.

Zoals president Biden en ik het erover eens waren, heeft Israël de volledige vrijheid om te handelen zoals wij dat nodig achten om te voorkomen dat Iran een nucleaire dreiging wordt.”

Premier Lapid bezocht het 140e Squadron samen met het bezoek van Mossad directeur David Barnea aan de VS, als onderdeel van de diplomatieke campagne tegen Iran.

Hoofd van de afdeling Strategie en Iran Maj.-Gen. Tal Kelman, militair secretaris van de premier Maj.-Gen. Avi Gil en Nevatim Air Force Base Commander Brig.-Gen. Gilad Keinan nam ook deel aan het bezoek.


64 weergaven0 opmerkingen
bottom of page