top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid: "we verwachten dat de Palestijnse Autoriteit terrorisme bestrijdt"


Foto Haim Zach / GPO


Premier Yair Lapid heeft vandaag, donderdag, samen met ISA-directeur Ronen Bar en zijn plaatsvervanger, en districtsmanagers en personeel een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van het Israëlische veiligheidsagentschap (ISA) in het Samaria District.

Premier Lapid hield een evaluatie met ISA Samaria-districtsmanagers, waarbij hij werd geïnformeerd over inlichtingenkwesties en operaties, en de situatie in het gebied besprak. Districtspersoneel informeerde de premier over recente activiteiten voor het verzamelen van inlichtingen en preventieve operaties tegen terroristische infrastructuur, vooral in het noorden van Samaria.

Premier Lapid: "We hebben te maken met een complexe realiteit die zowel een sterke hand als vastberadenheid vereist in de gebieden waar terreur de kop heeft opgestoken, terwijl we ons inspannen om het dagelijks leven in stand te houden."

"Israël zal doorgaan met het arresteren van terroristen en het dwarsbomen van terroristische activiteiten in het veld. We verwachten dat de Palestijnse Autoriteit haar verantwoordelijkheid neemt en terrorisme bestrijdt."

Premier Lapid sprak ook over zijn grote waardering voor het Agentschap en zijn toegewijde personeel: "Ik ben ook hier gekomen om je te vertellen - ik waardeer je enorm.

Ik zie hier toegewijde vrouwen en mannen, doordrenkt met een gevoel van missie en grote verantwoordelijkheid. Je hebt gekozen voor dit uitdagende werk en het is goed dat je dat hebt gedaan.

Dag en nacht hebben de preventieve operaties die u leidt met de IDF en de Israëlische politie vele ernstige terroristische aanslagen verijdeld en dagelijks levens gered.

Ik vertrouw erop dat u uw belangrijke activiteit de komende tijd zult voortzetten en namens de burgers van Israël de veiligheid van het land zult verdedigen."

73 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page