top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Lapid zal tijdens de Algemene Vergadering van de VN een gesprek hebben met president Erdogan


Premier Lapid. Foto via GPO


Premier Yair Lapid vertrekt maandagavond 19 september 2022 voor een diplomatiek bezoek aan New York waar hij zal deelnemen aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van de VN.

Op donderdag 22 september spreekt premier Lapid namens de staat Israël de Algemene Vergadering toe.

Tijdens zijn bezoek zal de premier een aantal wereldleiders ontmoeten, waaronder:

- Premier van het Verenigd Koninkrijk Liz Truss

- President van Turkije Recep Tayyip Erdogan

- Premier van Griekenland Kyriakos Mitsotakis

De premier zal ook een ontmoeting hebben met VN-secretaris-generaal Antonio Guterres en mogelijk andere wereldleiders.

Bovendien zal de premier de leiders van de belangrijkste joodse gemeentelijke organisaties in Noord-Amerika ontmoeten. Ook zal hij deelnemen aan het jaarlijkse gala van de Friends of the IDF (FIDF) organisatie. Ongeveer 500 grote supporters van de organisatie zullen bij dit evenement aanwezig zijn. De organisatie zet zich onder meer in voor het welzijn van IDF-soldaten door middel van academische beurzen.

De premier wordt vergezeld door Dr. Eyal Hulata, directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, directeur-generaal van de Nationale Veiligheidsraad, Alon Ushpiz, militair secretaris van de premier. Avi Gil, directeur-generaal van het kabinet van de premier, Naama Schultz en kabinetssecretaris Shalom Shlomo.

Ook zal Lapid worden vergezeld door de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Staten Mike Herzog, de Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties Gilad Erdan en de consul-generaal in New York Asaf Zamir.31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page