top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett bezocht de lokale raad van Elkana op de 45e verjaardag van zijn oprichting


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Naftali Bennett heeft dinsdag de gemeenteraad van Elkana bezocht. Hij werd verwelkomd door de voorzitter van de Raad, Asaf Mintzer, leerlingen van de eerste klas van de Keramim School, en Shilo Har-Shoshanim, de vader van wijlen luitenant Yoav Har-Shoshanim, die in 1994 in Libanon sneuvelde.De premier ging vervolgens verder naar het observatiepunt met uitzicht op Elkana en de nieuwe wijk Givat Maoz, die zojuist door de regering is goedgekeurd.


Premier Bennett sloot zijn bezoek af door deel te nemen aan het feestelijke evenement ter gelegenheid van 45 jaar sinds de oprichting van Elkana.


Premier Bennett zei: "Het verhaal van Elkana, jouw verhaal, is het verhaal van het zionisme, van hoop, van het opbouwen van het land. Als ik Elkana zeg, hoor ik bijdrage. Ik hoor liefde voor het land. Ik hoor verbinding. Inderdaad, mensen komen naar Elkana uit alle gebieden van de Israëlische samenleving, het leger, de economie en het bedrijfsleven. We hebben ministers - Ze'ev Elkin en Yoaz Hendel - die uitzonderlijk werk doen. Dit is een verhaal van voortdurende bijdragen en educatie in dit verband onder de jongere generatie. Als minister-president wens ik dat deze geest, de geest van Elkana, de geest van bijdragen, de geest van het verleden, zal voortduren. Ik twijfel er niet aan dat dit zal voortduren vanuit dit gebouw, dat gemaakt is met cement en zand, toen de kleine op handen en knieën kroop en aan zijn knieën schraapte, en nu vieren we 45 jaar. Dit is een geweldig - en zeer ontroerend - succesverhaal."


“Tegen het geweld van de vijand was de zionistische reactie altijd nederzetting, veiligheid en aliyah. We doen deze drie dingen. Vorige week hebben we hier in Elkana, geloof ik, het grootste bouwinitiatief goedgekeurd sinds de gemeenschap Ik twijfel er niet aan dat dit een antwoord zal zijn voor de jongere generatie."


Als premier van Israël wil ik niet dat een groep in het land in angst leeft. De overheid is er voor iedereen. Ik zal er alles aan doen om het bij elkaar te houden. Niemand is uitgesloten, behalve degenen die zichzelf uitsluiten. Wie niet naar de overheid wil, kan ik ze niet dwingen maar iedereen is uitgenodigd. Als ze me nu vragen hoe laat het is, is het tijd voor eenheid. Dit is de grootste behoefte van het volk van Israël vandaag - het is een tijd voor eenheid. Eenheid betekent in contact komen met verschillende mensen, ook al zijn ze – 'De hemel verhoede!' - linksen."


Foto Koby Gideon / GPO


Elkana, voorzitter van de gemeenteraad, Mintzer zei: "Als voorzitter van de raad en als openbare afgezant heb ik de enorme verantwoordelijkheid om Elkana en de regio trouw te vertegenwoordigen en zorg te dragen voor de ontwikkeling en welvaart ervan. Vanuit datzelfde verantwoordelijkheidsgevoel heb ik tijdens een vorige vergadering de minister-president behoeften van Elkana en de hele regio. We verwelkomden het verzoek van de premier om ons te bezoeken en samen met ons te vieren op onze feestdag en daarmee zijn meest recente belangrijke bezoek aan Elkana voort te zetten, toen hij ons eerde tijdens onze 40 - jarige jubileumviering terwijl hij diende als minister van Onderwijs Ik ben erg trots dat presidenten, premiers en ministers herhaaldelijk het belang, de bijdrage, het belang en de versnelde ontwikkeling ervan hebben erkend - tot vreugde van ons allemaal."


27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page