israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Naftali Bennett bezoekt marinebases in Haifa en Atlit


Premier Bennett tijdens zijn bezoek aan de marine. Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Naftali Bennett bezocht op dinsdag samen met IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kochavi en GOC Navy Vice-admiraal David Saar Salma, de marinebasis in Haifa en de Shayetet 13 -basis in Atlit.


"Het is geweldig om hier in Haifa bij de marine te zijn en de onderzeeërs en de raketkorvetten te zien. Ik zou willen zeggen dat je in de films de operationele capaciteiten ziet die ik vandaag heb gezien", aldus Bennett.


"Ik ben blij dat mijn regering een overeenkomst voor de aankoop van onderzeeërs heeft gesloten en ondertekend, een strategische overname die de veiligheid van Israël de komende jaren zal dienen. We hebben de laatste tijd een toename gezien van maritieme bedreigingen, in de navigatie- en commerciële routes. Ik zie dit zeker als een uitdaging en het moet bekend zijn dat het doelwit de staat Israël is, maar niet alleen. Daarom ben ik vooral verheugd over de strategische samenwerking die wordt gesmeed met de VS - in gezamenlijke marine-oefeningen - en met andere vrienden in de regio", ging Bennett verder.


"Ik wil u, commandant van de marine, en de commandanten en matrozen die ik in de loop van de dag heb ontmoet, bedanken voor het harde werk, 24 uur per dag. Je hebt de mooiste uniformen van de IDF en je hebt de cruciale taak om de veiligheid van de staat Israël te waarborgen", aldus Bennett.


Premier Bennett ontving een uitgebreide briefing over marine-operaties van vice-admiraal Salma van de GOC-marine. Later toerde hij door de vloot van onderzeeërs en raketkorvetten.


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Minister-president Bennett en vice-admiraal Salma van de Marine van de GOC bezochten het Saar 6-klasse schip INS Magen en werden door kapitein Erez Ben-Tzion, commandant van de raketkorvetflottielje, ingelicht over de taken van de vloot tussen de twee wereldoorlogen en bij het verdedigen van de maritieme economische zone. De premier sprak ook met verschillende matrozen aan boord van het schip.


Premier Bennett bezocht vervolgens de Shayetet 13 -basis in Atlit, waar hij aan boord van een operationeel schip ging, een presentatie van de capaciteiten van Shayetet 13 bijwoonde en met eenheidscommandanten en soldaten sprak.





































30 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws