top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett de Bahreinse kroonprins en premier kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa


Foto Haim Zach / GPO


Premier Naftali Bennett heeft dinsdag een ontmoeting gehad met de premier van Bahrein, kroonprins Salman bin Hamad Al Khalifa waar hij door een erewacht werd ontvangen.


Bij zijn aankomst bij het kantoor van de kroonprins in Manama, werd hij verwelkomd door een militaire band die 'Hatikvah' speelde, het volkslied van Israël.


Foto Haim Zach / GPO


Daarna had Premier Naftali Bennett een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani; Minister van Industrie, Handel en Toerisme Zayed bin Rashid. Al Zayani; en Transport en Telecommunicatie, en Minister van Werken en Landbouw Kamal bin Ahmed Mohammed, van het Koninkrijk Bahrein, vanmorgen (dinsdag 15 februari 2022), in het kader van zijn officieel bezoek aan het land.


Foto Haim Zach / GPO


Premier Bennett en de ministers bespraken de verdieping van de samenwerking en verschillende ideeën op het gebied van innovatie, economie en technologie. De partijen bespraken ook manieren om de geografische voordelen van onder meer Israël en Bahrein te benutten voor het goederenverkeer tussen Azië en Europa.


Ze bespraken ook kansen voor joodse en islamitische economische ondernemers en ondernemers waarbij premier Bennett de goede en efficiënte banden tussen de Israëlische en Bahreinse ministers prees als onderdeel van de Abraham-akkoorden.


In een korte toespraak zei Bennett: ""Ik wil mijn vrienden bedanken voor zo'n genereus en warm welkom. Ik kom hier tijdens het eerste officiële bezoek van een Israëlische premier in Bahrein, maar het is niet alleen symbolisch. Mijn doel tijdens dit bezoek is om inhoud te injecteren in de Abraham-akkoorden in de handel, in relaties van mens tot mens en in alle dimensies, en ik kijk erg uit naar deze dag."


De Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani zei: "Bedankt premier. U bent welkom hier in Bahrein. We waren zo blij en we kijken uit naar vruchtbare discussies en geweldige resultaten voor de vergaderingen die vandaag zijn gepland met Zijne Majesteit en Zijne Koninklijke Hoogheid. U bent onder vrienden; u bent welkom."


Premier Bennett reageerde hierop door te zeggen "Dat voel ik al. Dank je".


Premier Bennett prees de bilaterale onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomst die gisteren werd ondertekend tussen Israël en Bahrein. Minister voor Innovatie, Wetenschap en Technologie Orit Farkash-Hacohen tekende voor de Israëlische kant; Minister van Industrie, Handel en Toerisme Zayed bin Rashid tekende voor de Bahreinse kant.


Volgens de overeenkomst zal de Innovation Authority onderzoek en ontwikkeling aanmoedigen voor gezamenlijke producten en technologieën tussen organisaties in Israël en Bahrein.


In het kader van het bezoek van premier Bennett aan Bahrein werd besloten de overeenkomst uit te voeren door middel van gezamenlijke proefprogramma's op het gebied van klimaat, geavanceerde productie en e-commerce.


Dit zou een aanzienlijk potentieel voordeel zijn voor het Israëlische ecosysteem met betrekking tot de vooruitgang van markttechnologieën, aangezien Bahrein een toegangspoort is tot de Gulf Cooperation Council en directe toegang heeft geboden tot Saoedi-Arabië en aanvullende regionale markten.


De overeenkomst creëert een platform voor zakelijke en technologische samenwerking naast interpersoonlijke ontmoetingen tussen mensen uit beide landen. Jong Israëlisch hightechpersoneel zal naar Bahrein reizen en lokale zakenmensen ontmoeten.


De onderhandelingen over een investeringsbeschermingsovereenkomst tussen de ministeries van Financiën van de twee landen zullen ook worden bespoedigd. De overeenkomst zal zorgen voor een grotere stroom van wederzijdse investeringen tussen de landen door het creëren van een kader van zekerheid en veiligheid in het bedrijfsleven en zal ook een belangrijk instrument zijn bij het versterken van de bilaterale economische activiteit.
41 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page