israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Naftali Bennett en de Duitse kanselier Olaf Scholz bezoeken Yad Vashem


Foto Koby Gideon / GPO


Minister-president Naftali Bennett en kanselier van de Bondsrepubliek Duitsland kanselier Olaf Scholz hebben vanochtend samen met Yad Vashem-voorzitter Dani Dayan een bezoek gebracht aan het Yad Vashem Holocaust History Center.


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Bennett aan het einde van het bezoek:


"Meneer de Bondskanselier, welkom in Jeruzalem.


De eerste stop tijdens uw bezoek aan Israël, uw eerste als kanselier van Duitsland, is ook de belangrijkste. De Holocaust, de systematische vernietiging van Joden, is de wond die de basis vormt van de banden tussen Duitsland en Israël. Uit deze wond hebben we belangrijke en standvastige relaties opgebouwd.


Meneer de bondskanselier, zelfs vandaag, 80 jaar na de oorlog, is er geen Jood die de herinnering aan zijn zes miljoen broers en zussen – mannen, vrouwen en kinderen – die in de kampen zijn omgekomen, niet in zich draagt. Zelfs vandaag, in een sterke en welvarende staat, een staat van warmte en geluk, is er in ieder van ons, zelfs meerdere generaties later, een diep verdriet dat niet verdwijnt.


Meneer de kanselier, ik wil u bedanken voor uw bezoek hier en voor uw inzet voor de nagedachtenis van de Holocaust en voor het Joodse volk."


De premier en de kanselier begonnen het bezoek aan het Holocaust History Center met een rondleiding onder leiding van Yad Vashem Senior Historicus Dr. David Silberklang. Daarna bezochten ze de Hall of Remembrance en woonden een officiële herdenkingsceremonie bij.


Foto Koby Gideon / GPO

Na de ceremonie maakten de leiders een rondleiding door het Kindermuseum en bezochten ze het Janusz Korczak-plein.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws