israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett: "Geef niet toe aan de nucleaire chantage van Iran" (video)


Premier Bennett tijdens zijn oproep. Screenshot YouTube


Tegen de achtergrond van de besprekingen over hernieuwing van de Iran Deal die vandaag in Wenen beginnen, heeft premier Naftali Bennett de volgende oproep gedaan:


"Vandaag komt Iran bij de onderhandelingen in Wenen met een duidelijk doel: het beëindigen van sancties in ruil voor bijna niets. Iran zal niet alleen zijn nucleaire programma behouden; vanaf vandaag zullen ze ervoor betaald worden.


Iran verbergt zijn bedoelingen niet. Nog maar een paar dagen geleden verklaarde het opperbevel van de Iraanse strijdkrachten, en ik citeer: "We zullen niet terugdeinzen voor de vernietiging van Israël, zelfs geen millimeter."


Deze week nog schoot het Iraanse regime zijn eigen mensen dood in de straten van Isfahan omdat ze het aandurfden te protesteren tegen het gebrek aan water in hun land. Ja, ze schoten hun eigen burgers dood omdat ze dorst hadden.


Zo'n moorddadig regime mag niet worden beloond. Ondanks Irans schendingen en ondermijning van de nucleaire inspecties, zal Iran aan de onderhandelingstafel in Wenen komen, en er zijn mensen die denken dat ze het verdienen dat hun sancties worden opgeheven en dat honderden miljarden dollars rechtstreeks in hun verrotte regime worden gestort. Ze hebben het mis.


Iran verdient geen beloningen, geen koopjes en geen verlichting van sancties in ruil voor hun brutaliteit. Ik roep onze bondgenoten over de hele wereld op: geef niet toe aan de nucleaire chantage van Iran."

62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws