top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett had ontmoeting met voorzitter van het EU-parlement Roberta Metsola


Foto Koby Gideon / GPO


Premier Naftali Bennett had dinsdag een ontmoeting met de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, op het kabinet van de premier in Jeruzalem.


De premier verwelkomde de president tijdens haar bezoek aan Israël, haar eerste officiële bezoek buiten Europa, en sprak haar dankbaarheid uit voor haar toespraak in het plenum van de Knesset gisteren en voor haar krachtige standpunt tegen antisemitisme en terrorisme.


De twee wisselden van gedachten over de implicaties van de oorlog in Oekraïne en de noodzaak om ophitsing te bestrijden. Ze benadrukten ook het belang van nauwere samenwerking tussen Israël en de Europese Unie (EU) op verschillende gebieden, met name voedselzekerheid en energie.


Ook Knesset lid Shirly Pinto nam aan de bijeenkomst deel, en zij vertelde de president over de stappen die de regering neemt om mensen met een handicap in de samenleving te integreren en pleitte voor meer samenwerking tussen Israël en de EU in dit opzicht.


Aan het begin van de bijeenkomst zei premier Bennett: "Onze relaties hebben in het verleden ups en downs gekend, maar vanaf nu zullen we alleen nog maar samenwerken aan ups. De Europese Unie en Israël hebben het potentieel voor een geweldige vriendschap."


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page