top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett hielt veiligheidsbeoordeling op het hoofdkwartier van de IDF Gaza-divisie


Foto Haim Zach /GPO


Premier Naftali Bennett bezocht woensdagmorgen het hoofdkwartier van de IDF Gaza-divisie en hield een veiligheidsbeoordeling met de commandant van het IDF Southern Command, generaal-majoor Eliezer Toledano en commandant van de Gaza-divisie Brig.-Gen. Nimrod Aloni.


Ze bespraken de hoofdlijnen van het strategische concept ten aanzien van de Palestijnen, vooral in Gaza; een overzicht van de operationele situatie werd gepresenteerd.


Minister-president Bennett, naar aanleiding van de discussie: "Ik heb net een evaluatie afgerond met het hoofd van het Zuidelijk Commando en de commandant van de Gaza-divisie. We sluiten momenteel het rustigste jaar af voor de inwoners van Sderot, Ashkelon en het gebied grenzend aan de Gazastrook in de afgelopen 15 jaar.


Het nieuwe normaal in het zuiden is rust, veiligheid en een normaal leven. Het zuiden en het gebied zijn in piekvraag. Er zijn nieuwe gezinnen en er worden nieuwe huizen gebouwd. Dit is het ware beeld van de overwinning.


We bevinden ons in een periode van politieke instabiliteit, maar de veiligheidsstabiliteit moet behouden blijven. En als waarschuwing bedoelt voor Hamas voegde hij eraan toe: "Ik stel niet voor dat iemand aan de andere kant dit probeert uit te dagen."


Na het bezoek had premier Bennett een ontmoeting met de voorzitter van de regionale raad van Eshkol, Gadi Yarkoni, en inwoners van het gebied van de regionale raad.

Gadi Yarkoni (L) met premier Bennett. Foto Haim Zach /GPO


Premier Bennett vertelde de bewoners over zijn vele bezoeken aan het gebied, zelfs in zijn vorige functies. Hij voegde eraan toe dat hij wenst dat de routine en de rust die ze het afgelopen jaar hebben ervaren, dankzij het beleid van de regering, ook de komende jaren zal voortduren.
45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page