top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett neemt deel aan virtuele conferentie van het World Economic Forum in Davos


Premier Bennett. Screenshot YouTube


Premier Naftali Bennett nam dinsdag deel aan de virtuele conferentie van het Davos World Economic Forum, samen met WEF-president Borge Brende.


In zijn opmerkingen besprak premier Bennett het coronavirus en de omgang met de Omicron-stam, de Abraham-akkoorden en de situatie in het Midden-Oosten, de Iraanse kwestie en andere onderwerpen.


Hieronder volgt een fragment uit zijn opmerkingen:


"Mijn aanpak is om bruggen te bouwen, bruggen te bouwen in de regio. En ik denk dat we dat de afgelopen jaren hebben gedaan. We hebben een gemeenschappelijke vijand in de regio en dat is Iran. We hebben redelijk denkende landen nodig, die willen om de extreme islam te bestrijden, samen te werken. En ik denk dat steeds meer regionale partners Israël gaan zien als een anker van stabiliteit in een zeer tumultueuze regio, niet alleen in veiligheidszin, maar ook in economie. "


" Iran is een octopus van terreur en instabiliteit. Hun hoofd is in Teheran en ze sturen hun wapens door het hele Midden-Oosten en raken betrokken in Libanon met Hezbollah, in Irak, in Syrië, in Jemen met de Houthi's."


" Wat is het heel comfortabel voor de mullahs in Teheran om wanhoop te zaaien en ik denk dat we een vergelijkbare situatie zien bij de Houthi's. "


" Het laatste wat je met dit soort octopus wilt doen, is tientallen miljarden dollars in dit apparaat gieten. Want wat krijg je? Je krijgt terreur op steroïden. Toch? Alles wat we hebben gezien zal worden verdubbeld en verdrievoudigd omdat ze veel sterker zullen zijn. "


" Ik ben een zakenman. Ik ben volwassen geworden als zakenman in hi-tech, enz. Ik zou zeggen dat investeren in Iran geen goede investering is, of er nu een deal is of niet. "


Zijn hele toespraak kunt u zien in onderstaande video:

154 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page