top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett ontmoet de Italiaanse premier Mario Draghi


Foto Haim Zach /GPO


Premier Naftali Bennett had vandaag, dinsdag een ontmoeting met de Italiaanse premier Mario Draghi op het kabinet van de premier in Jeruzalem. De leiders hielden een besloten bijeenkomst, gevolgd door een uitgebreide bijeenkomst tussen de partijen met de deelname van minister van Energie Karine Elharrar.


Ze bespraken manieren om de samenwerking tussen Israël en Italië te versterken, de implicaties van de oorlog in Oekraïne, manieren om de wereldwijde voedselcrisis aan te pakken en mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van energie, vooral in het licht van het potentieel om aardgas via Egypte naar Europa te exporteren.


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Bennett bij de verklaringen na de vergadering:


"Premier van Italië, mijn vriend, Mario Draghi, ik wil u en uw hele delegatie welkom heten in Jeruzalem, de eeuwige verenigde hoofdstad van Israël en het kloppend hart van het Joodse volk.


Mijn vriend, het is hier in Jeruzalem waar de historische band tussen het Joodse volk en de Romeinen begon, en je zou kunnen zeggen dat onze relatie vandaag iets beter is.


Onze twee grote naties, Italië en Israël, dienen als voorbeelden van moderne onafhankelijkheid die is hersteld in oude thuislanden, twee naties die erfgenamen zijn van de principes en idealen van hun voorouderlijke wortels en twee naties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de vooruitgang van de beschaving en de ontwikkelde samenleving.


Jij en ik, mijn vriend, we hebben het voorrecht om deze grote naties naar succes te leiden. We zijn allebei premier geworden op een onconventionele manier en we leiden allebei unieke regeringen die ongekend zijn in Israël of Italië.


We hebben allebei onze landen geholpen de economische stabiliteit te herstellen en we zijn allebei vastbesloten om met pragmatisme en overtuiging op te treden voor de welvaart en veiligheid van onze volkeren.


Mijn vriend, amico mio , premier Draghi, bijna tien jaar geleden hield u uw beroemde toespraak en onthulde u uw 'doe wat nodig is'-benadering. Ook ik zal er alles aan doen om de betrekkingen tussen Israël en Italië naar een nieuw niveau te tillen.


Ik ben verheugd om aan te kondigen dat premier Draghi en ik hebben ingestemd om al dit jaar een G2G in Israël te houden, na een onderbreking van negen jaar. Ik denk dat dit een zeer belangrijke stap is.


Een van de manieren waarop Israël kan helpen, is door middel van onmiddellijke samenwerking op het gebied van energie. Op dit moment heeft Europa direct energie nodig en Israël heeft aardgas in onze economische wateren. Dit is goed nieuws voor Israël, Italië en Europa. We hebben gesproken over de samenwerking die nodig is om ervoor te zorgen dat het aardgas van Israël ook in Europa kan worden gebruikt.


Ik kijk ook uit naar de dag waarop Libanon besluit dat het bereid is te profiteren van het aardgas in zijn economische wateren. Het is jammer dat het leiderschap in Libanon zich bezighoudt met onnodige geschillen in plaats van gas te produceren ten behoeve van zijn burgers.


Ik stel voor dat de Libanese regering de kans grijpt om haar economie te verbeteren en een betere toekomst op te bouwen voor het Libanese volk.


Minister-president Draghi, ik wil u bedanken voor uw blijvende vriendschap met het Joodse volk, voor uw vastberaden houding tegen antisemitisme en voor uw sterke partnerschap met de Joodse staat, de staat Israël.


Samen zijn we sterk. Samen staan ​​we sterker."
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page