top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett ontmoet democratische congresdelegatie onder leiding van Nancy Pelosi


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Naftali Bennett had vandaag, donderdag, een ontmoeting met een Democratische congresdelegatie onder leiding van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi (D-CA) op het kantoor van de premier in Jeruzalem.


Premier Bennett benadrukte de warme banden tussen Israël en de VS en het belang van tweeledige steun voor Israël.


Een van de onderwerpen die tijdens de bijeenkomst werden besproken, waren de belangrijkste strategische uitdagingen waarmee de staat Israël wordt geconfronteerd, met name de Iraanse nucleaire kwestie.


Premier Bennett bedankte Nancy Pelosi ook voor haar steun bij het bevorderen van de Amerikaanse financiering voor de Iron Dome en benadrukte hoe belangrijk het is om het proces zo snel mogelijk af te ronden,


"Nancy, bedankt voor het initiëren van dit bezoek", zei premier Bennett. "Ik heb geweldige feedback gehoord van iedereen die je heeft ontmoet. Ik wil je persoonlijk bedanken voor je voortdurende steun aan Israël. We hebben hier een prachtig land, weliswaar een behoorlijk moeilijke plek, maar met prachtige mensen. Je kwam op voor Israël. Je vader, moge hij rusten in vrede, kwam op voor de Joden in ons donkerste uur van de geschiedenis toen het niet gemakkelijk was om op te komen voor de Joden, Nancy, Ik wil je bedanken," aldus premier Bennett.


De Israëlische ambassadeur in Amerika, Mike Herzog, en de Amerikaanse ambassadeur in Israël, Tom Nides, woonden ook de bijeenkomst bij.


Op woensdag heeft Nancy Pelosi met haar delegatie een bezoek gebracht aan de luchtmachtbasis Palmachim waar ze een veiligheidsbriefing kregen van de plaatsvervangend chef van de generale staf, Majoor-Generaal Herzi Halevi, die Pelosi een overzicht van de veiligheidsuitdagingen gaf waarmee de staat Israël wordt geconfronteerd, met als eerste het vijandige Iraanse regime. Iran blijft zich verschansen en financiert zijn terroristische volmachten, waaronder Hezbollah en Hamas, in de hele regio. De plaatsvervangend chef van de generale staf benadrukte de noodzaak voor de internationale gemeenschap om te mobiliseren en alomvattende en lang termijn acties te ondernemen om de agressie van Iran in de regio en de wereld te stoppen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Nancy Pelosi werd ook geïnformeerd over de aanhoudende crisis in Libanon, verergerd door de terreurgroep Hezbollah die wapens en explosieve materialen blijft produceren en opslaan in civiele gebieden in Libanon. Halevi sprak ook over de veiligheidssituatie binnen de grenzen van Israël in Judea en Samaria. De IDF heeft onlangs verschillende operaties uitgevoerd om terroristische cellen die in het gebied actief zijn, te dwarsbomen. Deze terroristische groeperingen plannen en voeren aanvallen uit tegen zowel Israëlische burgers als IDF-soldaten.


De plaatsvervangend chef van de generale staf overhandigde spreker Pelosi een uitgebreid rapport over de details rond de tragische dood van de heer Omar Abdelmajed Assad, de Palestijn die door IDF troepen was gearresteerd en daarna overleed. De chef van de generale staf, Luitenant-Generaal Aviv Kohavi, had eerder al verklaard dat het incident rond de ongelukkige dood van de heer Assad indruiste tegen de waarden van de IDF.


Als onderdeel van haar bezoek bezocht Pelosi een Iron Dome Aerial Defense-batterij en kreeg zij de levensreddende mogelijkheden van de Iron Dome te zien. Na de escalatie van afgelopen mei, debatteerde het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten over het al dan niet goedkeuren van een wetsvoorstel om de Iron Dome-interceptors die tijdens de operatie werden gebruikt, aan te vullen. In september keurde de Tweede Kamer met overweldigende steun de “Iron Dome Supplemental Appropriations Act” goed.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dit wetsvoorstel leverde Israël een miljard dollar op om de Iron Dome onderscheppers te bevoorraden. Het Iron Dome Aerial Defense systeem heeft maar één doel: burgers beschermen tegen terroristische aanslagen. Elke aanval die de IDF uitvoert, wordt zorgvuldig gepland op basis van nauwkeurige informatie en wordt onderworpen aan een uitgebreid goedkeuringsproces.


50 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page