top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Naftali Bennett ontmoet leiders van de Bahreinse Joodse gemeenschap


Premier Bennett met leiders Joodse gemeenschap in Bahrein. Foto Haim Zach / GPO


Premier Naftali Bennett had dinsdagmorgen een ontmoeting met leiders van de Bahreinse Joodse gemeenschap in het kader van zijn officiële bezoek aan het land.

De Israëlische ambassadeur in Bahrein Eitan Naeh, de president van de Joodse gemeenschap Abraham David Nonoo, lid van de Joodse gemeenschap en voormalig Bahreinse ambassadeur in de VS Houda Nonoo en andere hoge functionarissen woonden ook de bijeenkomst bij.

Premier Bennett bedankte de leden van de Joodse gemeenschap voor de warme ontvangst en merkte op dat de Bahreinse Joodse gemeenschap een centrale rol speelt bij het realiseren van de vredesakkoorden tussen de twee landen.

Premier Bennett zei ook dat de Joodse gemeenschap hoog aangeschreven staat door de leiders van Bahrein, terwijl ze als model dient voor de samenwerking tussen Joden en moslims in het Midden-Oosten in het algemeen en in Bahrein in het bijzonder.

De leden van de Joodse gemeenschap bedankten de minister-president voor zijn warme opmerkingen en verwelkomden hem ter gelegenheid van zijn historisch bezoek.

Premier Bennett gaf de leiders van de Joodse gemeenschap een sjofar voor de synagoge.

Foto Haim Zach / GPO


Bij de overhandiging van de sjofar zei premier Bennett: "Ik ben zeer verheugd om hier in Bahrein te zijn, en ik kon geen betere manier bedenken om dit bezoek te beginnen dan mijn 'familie' hier in Bahrein te zien. Jullie zijn inderdaad allemaal familie. Ik kom uit Israël met goede wil, met warme vriendschap tussen de twee volkeren, en ik weet zeker dat je een opmerkelijke brug kunt zijn tussen Bahrein en Israël. Ik kijk uit naar een prachtige dag om de Abraham-akkoorden te versterken, en om de relatie tussen de beide landen te versterken."

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page