israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Premier Naftali Bennett: "Zelfs mensen met heel verschillende opvattingen houden enorm van de staat"


Premier Naftalie Bennett. Foto via GPO


Na de opmerkingen op dinsdag van de extreemrechtse politicus Bezalel Smotrich, "dat het goed zou zijn voor synagogen om leden van de Israëlische regeringscoalitie af te wijzen", reageerde premier Bennett dinsdagochtend tijdens een toespraak op de conferentie over decentralisatie van bevoegdheden naar lokale raden.


"We stonden, en staan ​​ook vandaag nog, op een kruispunt, dat zegt iets simpels. We vormden een regering omdat we wisten dat het deze of vijfde, zesde of zevende verkiezingen waren, of om een ​​regering te vormen met mensen met opvattingen die heel, heel anders dan de onze. Ik ben van rechts en er zijn mensen van links in de regering; onze opvattingen zijn compleet anders. Maar weet je wat ik ontdekte? Zelfs mensen met heel verschillende opvattingen houden enorm van de staat Israël en dit land.


Net als in mijn team in de verkenningseenheid van de generale staf van de IDF, waren er mensen van links die van het land houden, zelfs geen centimeter of millimeter minder dan ik. Ik heb geen monopolie op liefde voor het land Israël, net zoals de andere kant geen monopolie heeft op liefde voor de mensheid of vrede.


Het is heel leuk om te zeggen 'Iedereen houdt van iets - maar we zullen niet bij hen zitten', 'iedereen houdt van iets, maar hij komt mijn synagoge niet binnen'. Wat is dit? Dat een Jood een andere Jood in de synagoge moet boycotten, zoals een bepaalde politicus heeft gevraagd?


Hiervoor werd onze vorige staat 2000 jaar geleden vernietigd.


Daarom roep ik iedereen op: laten we ons verenigen tegen de externe vijand. De vijand is niet intern maar extern, de terroristen die proberen onze geest te breken. Ze zullen onze geest niet breken. Niemand zal onze geest breken als we samen sterker zijn.


Ik wil iedereen bedanken en wensen dat we weer een geweldig volk worden dat weet hoe verdeeldheid moet worden overwonnen. Met de hulp van G'd zullen we winnen."


49 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws