top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu aan het begin van de kabinetsvergadering: 'het zal een lange oorlog worden'

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Benjamin Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] aan het begin van de kabinetsvergadering in de Kirya  in Tel Aviv, vandaag, zondag 24 december 2023:

 

“Dit is een moeilijke ochtend, na een zeer moeilijke dag van gevechten in Gaza. Namens alle leden van de regering en het hele volk van Israël wil ik mijn condoleances overbrengen aan de families van onze heldhaftige soldaten die zijn gesneuveld in de strijd tegen Gaza. oorlog om ons huis. Onze harten zijn bij de families; onze harten gaan uit naar de jonge levens die in hun beste jaren werden afgebroken. We sturen allemaal de beste wensen voor een snel herstel naar onze gewonden. De oorlog vergt zeer hoge kosten van ons, maar we hebben geen andere keus dan te blijven vechten.

 

Tot op heden hebben onze strijdkrachten vele duizenden terroristen geëlimineerd. We gaan met volle kracht door, tot het einde, tot aan de overwinning, totdat we al onze doelen hebben bereikt: de vernietiging van Hamas, de terugkeer van onze gijzelaars en ervoor zorgen dat Gaza nooit meer een bedreiging voor de staat Israël zal vormen.

 

Gisteravond sprak ik opnieuw met president Biden. Ik waardeer het standvastige Amerikaanse standpunt – dat onze oorlogsinspanningen ondersteunt – in de VN-Veiligheidsraad. Ik heb gisteren tegen president Biden gezegd dat we zullen vechten tot de absolute overwinning – hoe lang dat ook duurt. De VS begrijpen dit.

 

Ik heb foutieve berichten gezien die erop neerkwamen dat de VS ons verhinderde en nog steeds verhindert dat we operationeel in de regio zouden optreden; dit is incorrect. Israël is een soevereine staat. Onze beslissingen in de oorlog zijn gebaseerd op onze operationele overwegingen, en ik zal niet verder uitweiden. Ze worden niet gedicteerd door externe druk. De beslissing over hoe we onze strijdkrachten moeten inzetten is een onafhankelijke beslissing van de IDF en van niemand anders.

 

Het doel is om de missie, al onze missies, te volbrengen – vooral de eliminatie van Hamas en de terugkeer van onze gijzelaars, terwijl we er ook alles aan doen om de levens van onze soldaten te beschermen.

 

Laat het duidelijk zijn: dit zal een lange oorlog worden. We zullen vechten tot het einde – totdat de gijzelaars zijn teruggekeerd, totdat Hamas is geëlimineerd en we de veiligheid in zowel het noorden als het zuiden van het land hebben hersteld.

 

We steunen allemaal onze heldhaftige soldaten bij het bereiken van al deze doelen. Samen zullen we vechten en – met de hulp van G'd – samen zullen we winnen."

380 weergaven0 opmerkingen
bottom of page