top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu belooft opnieuw kosten van levensonderhoud te verlagen


Foto GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Benjamin Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering, vandaag , waarbij hij opnieuw belooft het op te zullen nemen tegen de stijging van levensonderhoud.


"Vorige week hebben we de tweejaarlijkse begroting en de regelingswet goedgekeurd. Dit is belangrijk voor economische stabiliteit en de strijd tegen de kosten van levensonderhoud. Dit is een eerste stap.


Ik heb de kabinetssecretaris opgedragen om tijdens de volgende kabinetsvergadering een ontwerpbesluit in te dienen voor de oprichting van een ministeriële commissie ter bestrijding van de kosten van levensonderhoud. Ik zal deze commissie leiden, samen met de minister van Financiën, de minister van Economische Zaken, aanvullende ministers en professionals.


Ik verzoek de ministeriële commissie mij een werkplan voor te leggen, met een duidelijk en gedetailleerd tijdschema, voor de strijd tegen de kosten van levensonderhoud met alle middelen, waaronder het stimuleren van investeringen, het verlagen van douanerechten en het doorbreken van monopolies.


De strijd tegen de kosten van levensonderhoud staat bovenaan de lijst van nationale prioriteiten van onze regering. We zullen vastberaden en krachtig optreden om de prijzen op alle gebieden te verlagen. Ik ben ervan overtuigd dat als we samenwerken, samen met de begroting die we hebben aangenomen, samen met de hervormingen in de Regelingswet, we erin zullen slagen de kosten van levensonderhoud te drukken en alle burgers van Israël te helpen.


Bovendien zullen we vandaag een ministeriële commissie oprichten om te voorzien in de behoeften van de Ethiopische gemeenschap in Israël. Dit is een voortzetting van de ministeriële comités die ik heb opgericht onder de regeringen waarin ik premier was, die zich richtten op de behoeften van de gemeenschap en die tot belangrijke resultaten hebben geleid.


Ik ben me ervan bewust dat er extra uitdagingen zijn, maar deze commissie is het instrument om onze broeders en zusters uit de Ethiopische gemeenschap in Israël verder te helpen. Ik weet dat het de medewerking van alle ministeries zal krijgen, zoals tot nu toe het geval is geweest."

64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page