top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu bezocht dinsdag de Egoz eenheid en het Ashdod controlecentrum


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu bezocht dinsdag 7 november 2023, de IDF Tze'elim-basis, de thuisbasis van het National Ground Forces Training Center, en ontmoette officierscadetten, commandanten en soldaten van de Egoz-eenheid.

Premier Netanyahu aan de soldaten [vertaald uit het Hebreeuws] : ‘Allereerst kun je lessen trekken. In de eerste plaats hebben jullie allemaal lessen getrokken uit wat je de eerste dag hebt gedaan – je hebt het land gered. Maar hier zijn er ook lessen uit het veld, zoals je weet. Ik heb er net een paar gehoord, het is heel precies, het is de moeite waard om elke gram les in je op te nemen en ook samen te trainen.

Ik zou u willen zeggen dat wat we ter plaatse zien, uit de rapporten die het Oorlogskabinet en ik ontvangen, en uit de gesprekken met commandanten en soldaten, een buitengewoon succes is. Ik zeg je, de Amerikanen waren hier. Ze legden ons uit wat er in Fallujah was en wat hier en daar was, en ze zijn verbaasd over wat we hebben bereikt.

Het is waar dat er problemen zijn. Er zijn UAV's, IED's en antitankvuur. Dat is waar. Soms zijn er zeer pijnlijke verliezen, maar al met al is het succes fenomenaal omdat we daar naar binnen gingen en de vijand raakten – dit is een groot succes. Wij zijn niet van plan te stoppen; we zijn van plan door te gaan tot het einde.

Wij vertrouwen op u, geloven in u en geven u alle kracht. We weten dat je alles zult doen. Natuurlijk let je op elkaar, dat is de eerste regel.

Je zou alle kracht moeten hebben, al het succes. Bedankt. Leer de lessen; de lessen zijn erg goed, met veel wijsheid. Moge je slagen; geest die je al hebt."

Foto Haim Zach / GPO


Premier Netanyahu werd geïnformeerd over de activiteiten in het Trainingscentrum, waar de afgelopen weken duizenden dienstplichtige en reservesoldaten doorheen zijn gegaan voor training door de commandanten en divisiehoofden voorafgaand aan de grondinval in Gaza.

De premier observeerde ook een oefening door officierscadetten en een tentoonstelling van de munitie die werd gebruikt door soldaten van de Egoz-eenheid, met wie hij sprak.

De commandanten en soldaten vertelden premier Netanyahu over de gevechten waaraan zij op zaterdagochtend 7 oktober deelnamen en de operaties waaraan zij de afgelopen weken hebben deelgenomen.

Daarna bracht premier Netanyahu een bezoekaan het controlecentrum van de stad Ashdod, dat aan het begin van de oorlog werd geactiveerd. De premier had een ontmoeting met de burgemeester van Ashdod, Yechiel Lasri, en met de verschillende veiligheidshoofden in de stad. Premier Netanyahu werd door de burgemeester en het hoofd van de veiligheidsdienst van de stad geïnformeerd over raketinslagen in Ashdod, over de openbare veiligheidssituatie en over de stand van zaken van de bedrijfsactiviteiten in de stad.


Foto Haim Zach / GPO


Premier Netanyahu in het controlecentrum [vertaald uit het Hebreeuws] : “We hebben nationale veerkracht en geduld nodig. We hebben ook internationale speelruimte nodig, en ik maak hier overuren van. We hebben de vechtlust van de commandanten en soldaten nodig, wat verbazingwekkend is.


We hebben geduld nodig omdat we het werk moeten voltooien. Ik wil niet 'half' of 'min of meer' – ik wil Hamas elimineren. Wat er daarna zal gebeuren weet ik niet, maar allereerst moet Hamas worden geëlimineerd. Minder dan dit zal niet voldoende zijn.


Daartoe hebben we het civiele thuisfront echt nodig. Allereerst moet het thuisfront verdedigd worden, zodat het thuisfront ons ook de kracht geeft om door te gaan. Dit zal tijd vergen. Maar wij, zowel de militaire als de politieke leiders, zijn zeer vastbesloten om de oorlog te voltooien, deze missie te volbrengen, en niet op te geven.


Iedereen doet zijn deel. Ik ben onder de indruk dat u uw deel op de best mogelijke manier doet. Dat waardeer ik zeer."


309 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page