top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu bij begin kabinetsvergadering: "gemeenteraadsverkiezingen uitstellen tot eind februari"


Foto GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Benjamin Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] aan het begin van de regeringsbijeenkomst in Kirya  in Tel Aviv, vandaag (zondag 31 december 2023): 

 

“Wij geven volledige steun aan onze strijdkrachten. Ze doen geweldig werk in een moeilijke oorlog. Vorige week hebben ze meer dan honderd terroristen geëlimineerd; dit gebeurt bijna dagelijks. Tientallen terroristen worden dagelijks geëlimineerd, soms zelfs meer dan dit. Met zo’n geest zullen we Hamas elimineren, onze gijzelaars terugsturen en de oorlog winnen. 

 

De steun die wij geven komt in de eerste plaats tot uiting in de steun die de hele natie geeft. Dit komt ook op andere manieren tot uiting, bijvoorbeeld in de 9 miljard NIS (€2.2 miljard) die we aan de reservisten en hun families hebben overgemaakt, en in de steun die we geven aan het recht om gekozen te worden. 

 

Normaal gesproken houden we geen verkiezingen in oorlogstijd, maar deze verkiezingen zijn van tevoren bepaald. Ze zijn al een keer uitgesteld. Hoewel het heel moeilijk zou zijn om ze voor een hele lange periode uit te stellen, zijn er twee mogelijkheden: ze eind januari of eind februari vasthouden. Met het oog hierop hebben we om een ​​IDF-beoordeling gevraagd van hoeveel mensen, die eind januari nog in actieve dienst zullen zijn, erbij betrokken zijn. Het aantal dat ons heeft bereikt ligt rond de 700 en in het licht hiervan moeten we beslissen: eind januari of eind februari. 

 

Mijn aanbeveling is helder: doe dit eind februari, zodat zoveel mogelijk reservisten aan de verkiezingen kunnen deelnemen. Dit is een elementair en belangrijk recht. 

 

Ik zou graag iets willen zeggen over de leugenachtige opmerkingen van Zuid-Afrika die erop neerkomt dat Israël 'genocide pleegt'. Nee, Zuid-Afrika, het zijn niet wij die genocide komen plegen, het is Hamas. Het zou ons allemaal vermoorden als het kon. Daarentegen handelt de IDF zo moreel mogelijk; het doet er alles aan om schade aan burgers te voorkomen, terwijl Hamas er alles aan doet om hen schade te berokkenen en hen als menselijk schild gebruikt. 

 

Ik vraag: Waar waren jullie, Zuid-Afrika, en de rest van degenen die tegen ons prediken, toen miljoenen werden vermoord en ontworteld uit hun huizen in Syrië, Jemen en andere gebieden. Je was er niet bij omdat alles wat je nu doet alleen maar gebakken lucht, leugens en ijdelheid is. We zullen onze defensieve oorlog voortzetten, waarvan de rechtvaardigheid en moraliteit ongeëvenaard zijn." 

 


299 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page