top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu bij bezoek aan IDF Salem Base: 'we gaan door met uitroeien terreur'


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de IDF Salem-basis, nabij Jenin.

Premier Netanyahu bezocht de Salem Crossing bij de ingang van Jenin en werd op de hoogte gehouden van de huidige situatie ter plaatse door het hoofd van het IDF Central Command, generaal-majoor. Yehuda Fuchs en Menashe Brigadecommandant kolonel Arik Moyal. De opperbevelhebbers informeerden de premier over offensieve en defensieve inspanningen in Jenin, de operationele resultaten tot nu toe en de toekomstige inzet van troepen.


Ze beschreven ook de dreiging van IED's en de activiteit van onze strijdkrachten om de laboratoria voor de productie van explosieven te vernietigen, evenals de arrestaties van terroristen.

Premier Netanyahu aan het einde van het bezoek [vertaald uit het Hebreeuws]:

"Vandaag was er een gruwelijke terroristische aanslag in Tel Aviv die werd gestopt door tussenkomst van een gewapende burger. Zonder deze tussenkomst had deze terroristische aanslag vele levens kunnen eisen. Ik wens de gewonden een spoedig herstel.

Wie denkt dat een dergelijke aanslag ons ervan zal weerhouden onze strijd tegen het terrorisme voort te zetten, vergist zich. Hij is gewoon niet bekend met de geest van de staat Israël, onze regering, onze burgers en onze soldaten.

We zullen doorgaan zolang als nodig is om het terrorisme uit te roeien. We zullen niet toestaan ​​dat Jenin weer een toevluchtsoord voor terrorisme wordt. We zullen terrorisme uitroeien waar we het ook zien en we zullen het aanvallen."


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page