top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu bij opening Knesset: "vastbesloten overeenstemming met oppositie te krijgen"


Screenshot Knesset TV


Bij de opening van de Knesset-zomersessie en de tegelijkertijd gehouden speciale sessie ter ere van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy (R-CA), zei premier Netanyahu een aantal dingen, waarvan het echter de vraag is of ze worden gerealiseerd.


Premier Netanyahu: "De eerste en meest urgente uitdaging is de gezamenlijke inspanning van Israël en de VS om te voorkomen dat Iran kernwapens krijgt. De IDF en de Amerikaanse strijdkrachten hebben onlangs de grootste militaire oefening in de geschiedenis van Israël voltooid en hiervoor wil ik de regering-Biden bedanken.

We zien terecht de dreiging die uitgaat van het fanatieke regime in Iran, dat niet alleen Israël bedreigt, maar ook de VS en de hele vrije wereld.

De noodzaak om de nucleaire bewapening van Iran te blokkeren zal bovenaan de prioriteiten van Israël blijven staan tijdens de zomersessie van de Knesset, net als onze vastberadenheid om de regionale volmachten van Iran te confronteren. We zullen niet toestaan dat Iran een strop van terrorisme om ons heen legt – niet in Syrië, niet in Libanon, niet in Gaza en niet in Judea en Samaria.

We zullen niet toestaan dat Iran zich militair verschanst aan onze grenzen en we zullen er alles aan doen om te voorkomen dat het kernwapens krijgt."


Tegen de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy en andere leden van een tweeledige delegatie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die in de Knesset aanwezig waren, zei Netanyahu:


"Israël heeft geen betere vriend op de planeet dan de Verenigde Staten en jullie bevinden je in het kloppende hart van de Israëlische democratie... het is een heel luidruchtig hart".


Netanyahu gaf ook commentaar op de juridische hervorming en de onderhandelingen die worden georganiseerd door president Isaac Herzog.


"Mijn vrienden en ik zijn vastbesloten om te proberen een brede consensus te bereiken, zo breed als we kunnen krijgen, over de kwestie van de hervorming van de rechterlijke macht", zegt hij.


Hij sloot af door te zeggen: "Israël heeft geen betere vriend dan de Verenigde Staten en de Verenigde Staten hebben geen betere vriend dan de staat Israël."
92 weergaven0 opmerkingen
bottom of page