top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu en het veiligheidskabinet nemen deel aan de 'Firm Hand' IDF-oefening


Foto Haim Zach / GPO


Het veiligheidskabinet, voorgezeten door premier Benjamin Netanyahu, kwam zondagavond bijeen in het IDF-commandocentrum aan de Kirya in Tel Aviv in het kader van de militaire oefening 'Firm Hand'.

Premier Netanyahu zei aan het begin van de gesimuleerde vergadering van het veiligheidskabinet [vertaald uit het Hebreeuws]:

"De realiteit in onze regio verandert snel. We staan ​​niet stil. We passen onze gevechtsdoctrine en onze handelingsmogelijkheden aan in overeenstemming met deze veranderingen en onze doelen, die niet veranderen.

We zijn vastbesloten om op te treden tegen het Iraanse nucleaire programma, tegen raketaanvallen op de staat Israël en tegen de mogelijkheid dat de fronten met elkaar verbonden raken, wat we een multi-front campagne noemen. Dit vereist dat we, indien mogelijk, van tevoren veel van de belangrijkste beslissingen evalueren die het veiligheidskabinet en de regering zouden moeten nemen samen met de veiligheidsorganisatie, de IDF en andere veiligheidselementen.

Dit is het doel van de oefening. We zijn er zeker van dat we elke dreiging zelf kunnen afhandelen, maar ook met andere middelen."

Premier Netanyahu en de ministers van het veiligheidskabinet nemen samen met de IDF deel aan de 'Firm Hand'-oefening die vertakte gevechten simuleert. De oefening test het vermogen van de IDF om tegelijkertijd op verschillende fronten te vechten, onder verschillende scenario's, met de nadruk op de noordelijke sector.

Het doel van de oefening is om de fitheid van de IDF en zijn paraatheid voor een langdurige campagne te vergroten, evenals zijn vermogen om dynamische uitdagingen en gebeurtenissen aan te pakken.

Als onderdeel van de rol van het Veiligheidskabinet in de oefening, ontvangen premier Netanyahu en de ministers van het Veiligheidskabinet uitgebreide briefings over elk scenario, zoals ze zouden ontvangen over gevechten in realtime. Samen met de IDF bereiden zij zich optimaal voor op de gesimuleerde dreigingen. Tijdens de gesimuleerde beoordeling wordt het belang van de oefening 'Firm Hand' met betrekking tot paraatheid voor toekomstige noodsituaties benadrukt.

43 weergaven1 opmerking

1 Comment


Marianne van Geuns
Marianne van Geuns
Jun 05, 2023

Gaat Bibi nu ook 3maanden op herhaling??????

Like
bottom of page