top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu en minister van Onderwijs Yoav Kish bezoeken IDF Unit 8200 "Bridges" Program Class


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en minister van Onderwijs Yoav Kish hebben dinsdagochtend een bezoek gebracht aan de "Bridges"-programmaklas van IDF Intelligence Branch Unit 8200 en het IDF Personnel Branch Education Corps, op de middelbare school van de ORT Air en Middelbare school voor ruimtetechnologie in Maale Adumim.

Premier Netanyahu en minister van Onderwijs Kish kregen een grondige briefing over het "Bridges"-programma van kolonel Einat Albalek van het Education Corps en programmacommandant Lt.-Col. Alon Hachima, die uitlegde dat het doel van het programma is om de leerlingen kennis te laten maken met de wereld van computers en cyber, de wereld van de toekomst, door ze een gevoel van bekwaamheid en essentiële hulpmiddelen voor de toekomst te geven om te integreren in de industrie, militaire dienst of waar ze maar willen. De programmacommandant benadrukte dat het programma openstaat voor alle kinderen, zonder selecties of drempelvoorwaarden.

De premier en de minister van onderwijs hoorden ook van de schooldirecteur over de invloed van het programma op de leerlingen die eraan hebben deelgenomen. Premier Netanyahu zei dat het nodig was om het programma een nationale reikwijdte te geven om alle kinderen in Israël te bereiken.

De premier en de minister van Onderwijs ontmoetten vervolgens de leerlingen van het programma die hun afstudeerprojecten presenteerden en de IDF-onderofficieren die lesgeven op de school.

Premier Netanyahu aan de leerlingen: "Jullie doen het geweldig. Je bent de wereld van morgen binnengegaan en hebt deze barrière doorbroken. Dit is geweldig. We willen het onderwijssysteem in Maale Adumim en in andere gemeenschappen van harte prijzen voor het introduceren van dit materiaal in het curriculum. Dit is de wereld van de toekomst en die is er al, en het feit dat je de obstakels, belemmeringen en angsten hebt overwonnen, je in het zwembad dook en plotseling ontdekt dat je kunt zwemmen net als anderen en misschien zelfs beter dan zij Dit is precies wat we wilden laten gebeuren.Ik wil ook de instructeurs en managers bedanken, en Unit 8200 en de IDF Education Branch.

We willen dat elk kind in Israël gelijke kansen krijgt om deze hulpmiddelen te gebruiken. We willen dit vergroten in Hebreeuws, Arabisch en zelfs ultra-orthodoxe inhoud, dat zal elke jongen en elk meisje helpen. We willen dat iedereen vandaag de toekomst kan begrijpen. Wij zullen dit doen; we gaan vooruit en we zullen hierin investeren. Maar het belangrijkste is dat je hierin investeert. Je overwon het grootste obstakel en dook het zwembad in; jullie zijn kampioenen."

Aan het einde van het bezoek reikte premier Netanyahu certificaten van uitmuntendheid uit aan de uitmuntende leerlingen van het programma.

Foto Haim Zach / GPO


Aan het bezoek namen ook Maale Adumim-burgemeester Benny Cashriel, de militaire secretaris van de premier, majoor-gen. Avi Gil, commandant van het "Bridges"-programma, luitenant-kolonel. Alon Hachima, schooldirecteur Benny Edri, kolonel Einat Albalek en hoge IDF-officieren, onderwijzers en andere functionarissen.

58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page