top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu en zijn vrouw Sara bij de Mimouna viering in Hadera


Foto via GPO


Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara woonden woensdagavond de Mimouna viering bij in Hadera.

Premier Netanyahu: "Mimouna is de feestdag van het geloof - geloof in de eenheid en grootsheid van ons volk. Het is een prachtige feestdag van het geloof in de Joodse traditie en in de toekomst van Israël. Ik heb enorm veel vertrouwen in de grote krachten van ons volk, in elk ieder van ons, en we drukken het uit tegen degenen die, in elke generatie, in opstand komen om ons te vernietigen. De Almachtige redt ons van hen, met een beetje hulp van ons. Als we verenigd zijn, kan geen enkele kracht ter wereld ons overwinnen.

In deze moeilijke tijden worden we geconfronteerd met de Iraniërs, Syrië, Libanon en Gaza. Gisteren heb ik in Judea en Samaria de IDF-troepen gegroet die een terroristische aanslag hebben verijdeld en rekeningen met de terroristen hebben vereffend. We zullen hetzelfde doen met hen allemaal.

Ik heb een diep vertrouwen in de krachten die inherent zijn aan het volk van Israël en ik weet dat we alle meningsverschillen tussen ons zullen overwinnen, omdat ik de prijs ken die we in onze geschiedenis hebben betaald toen we verdeeld waren. We gedenken onze eenheid in de opwekking van Israël. Ik heb vertrouwen in de toekomst van Israël.

Ik geloof in de eenheid, toekomst en eeuwigheid van Israël."

123 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page