top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu en zijn vrouw Sara brengen een condoleanceoproep aan de familie Yaniv


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara hebben donderdag in de gemeenschap van Har Bracha een condoleancebezoek gebracht aan de familie Yaniv, van wie eerder deze week twee zonen – Hallel en Yigal – zijn vermoord bij een schietpartij in Hawara.

De premier en zijn vrouw hoorden van de ouders – Esti en Shalom Yaniv – over hun zonen, over de waarden van vrijwilligerswerk en geven die hen motiveerden en ook over de laatste gezinsshabbat die ze allemaal samen doorbrachten, vlak voor de brutale terroristische aanslag.

Premier Netanyahu zei: "Als ze konden, zouden ze ons allemaal vermoorden, maar ze willen ons ontwortelen. Ik zeg dat ons antwoord is om ze aan te vallen en onze wortels te verdiepen.

We hebben onlangs een reeks beslissingen genomen, in het licht van een internationale realiteit die niet eenvoudig is, om onze wortels te verdiepen, de vestiging te verdiepen en onze greep op ons vaderland uit te breiden. Dit is de strijd waarin we ons bevinden. Deze twee geweldige jongeren zijn gesneuveld in de strijd om ons vaderland."

Tegen de moeder, Esti Yaniv, zei premier Netanyahu: "Wat je hebt meegemaakt in die ontworteling (van Gush Katif), als het van mij afhangt, gebeurt het niet meer. Integendeel: er komt geen ontworteling, maar aanplant!"

Sara Netanyahu zei: "Helaas ben ik bij meer dan een paar nabestaanden geweest en ik zeg altijd hoe ik zulke geweldige kinderen heb leren kennen en erover heb gehoord nadat ze weg zijn."

De zus Rachel vertelde premier Netanyahu en zijn vrouw hoe ze in Har Bracha wil blijven wonen, maar met een gevoel van veiligheid. De premier antwoordde haar als een bedroefde broeder: "We hebben veel te doen met betrekking tot veiligheid. Helaas bevestigen we opnieuw het gezegde dat het land Israël is verworven door lijden en dat er geen groter lijden is dan wat u hebt meegemaakt. Ik zat shiva voor één broer, om voor twee te zitten draagt ​​bij aan het verschrikkelijke verdriet." Hij voegde eraan toe: "We hebben een missie, om de veiligheid te vergroten, om de moordenaars aan te vallen. Dit is wat we zullen doen."

Aan het einde van het bezoek ging het gezin met de premier en zijn vrouw naar het balkon van hun huis, dat uitkijkt op de bergen van Samaria. Premier Netanyahu zei: "Dit is waar we over worstelen. Ik was hier op deze heuvels toen hier niets was. Er is hier een verleden geweest en er zal een toekomst zijn. Nu moeten we doorgaan met de toekomst."

156 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page