top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: er komt geen Palestijnse staat

Foto Kobi Gideon / GPO


In een strijdlustige persconferentie, beschuldigde premier Netanyahu de Israelische media ervan pessimisme te verspreiden en zweert hij dat er geen Palestijnse staat komt .


Hieronder zijn volledig vertaalde toespraak:


“Vandaag ontving ik een bericht van Neta, de moeder van wijlen Yinon Tamir, een soldaat van de Parachutistenbrigade, die sneuvelde tijdens de gevechten in Gaza. Ze schreef mij: ‘Zodat we weten dat ze niet tevergeefs zijn gevallen. vernietig het kwaad.'

 

Neta, ik zou jou en alle nabestaanden willen zeggen: Yinon en zijn heldhaftige vrienden zijn niet voor niets gevallen. Wij zullen het kwaad van Hamas vernietigen.

 

In de afgelopen 48 uur hebben onze soldaten veldslagen gevoerd in Khan Yunis, waarbij ze tientallen terroristen hebben geëlimineerd. In de noordelijke Gazastrook hebben onze soldaten raketwerpers vernietigd en tientallen extra terroristen geëlimineerd. Ook hebben we de afgelopen dagen een grote raketproductiefaciliteit vernietigd, en dit is niet de enige. In tegenstelling tot wat er wordt gezegd, gaat de oorlog op alle fronten door, en zal hij op alle fronten voortduren – totdat alle doelen die we ons hebben gesteld zijn bereikt.

 

Dit is mijn richtlijn. Dit is de richtlijn van het politieke leiderschap aan het militaire leiderschap. Dit is de richtlijn van de Israëlische regering aan de IDF en alle veiligheidsdiensten, en zij voeren hun opdracht uit – en zullen deze uitvoeren.

 

Met dit doel voor ogen hebben we een enorm oorlogsbudget goedgekeurd, dat het leger en de veiligheidsdiensten in staat zal stellen de doelstellingen van de oorlog te verwezenlijken en de overwinning te behalen. Nu zeg ik dit eenvoudig en met openhartigheid: de overwinning zal nog vele lange maanden duren, maar we zijn vastbesloten om die te behalen. En er is nog een 'maar', een heel moeilijke 'maar': terwijl onze soldaten hun leven geven om de overwinning op Hamas te voltooien, hoor ik andere stemmen die hen proberen te verzwakken. Er zijn mensen in de studio's die beweren: 'Overwinning is onmogelijk'. Ik wijs dit ten stelligste af.

 

Israël zal onder mijn leiding geen compromissen sluiten over minder dan een totale overwinning op Hamas, en wij zullen winnen. Ik zeg dit nogmaals, zodat niemand eraan twijfelt: we streven naar een totale overwinning, niet alleen 'om Hamas te treffen' of 'Hamas pijn te doen', niet 'nog een ronde met Hamas', maar een totale overwinning op Hamas.

 

We zullen met volle kracht blijven vechten totdat we al onze doelen hebben bereikt: het teruggeven van onze gijzelaars, en ik zeg – alleen aanhoudende militaire druk zal leiden tot hun vrijlating, het elimineren van Hamas en ervoor zorgen dat Gaza nooit meer een bedreiging voor Israël vormt, dat er Er zal geen element in zijn dat terrorisme onderwijst, terrorisme financiert en terroristen op ons afstuurt.

 

Het stopzetten van de oorlog voordat onze doelen zijn bereikt, zal de veiligheid van Israël generaties lang schaden. Ik zeg u, burgers van Israël, we werken niet alleen vandaag aan het garanderen van onze veiligheid – we werken eraan om onze veiligheid generaties lang te garanderen. Het stopzetten van de oorlog voordat de doelen zijn bereikt, zal een boodschap van zwakte uitzenden en onze vijanden aanmoedigen om te denken dat ze ons kunnen verslaan, en dan zal het volgende bloedbad slechts een kwestie van tijd zijn; daarom zullen we geen compromis sluiten over minder dan een totale overwinning.

 

Een totale overwinning vereist het elimineren van de terroristische leiders en het vernietigen van de militaire en bestuurlijke capaciteiten van Hamas. Voor een totale overwinning moeten onze gijzelaars naar huis worden teruggebracht. Voor een totale overwinning is het nodig dat Gaza wordt gedemilitariseerd, onder de volledige veiligheidscontrole van Israël, met Israëlische controle over alles wat Gaza binnenkomt. Dit zijn ook de fundamentele voorwaarden voor ‘the day after’. Maar ik zou willen benadrukken: 'The day after' is de dag na de uitschakeling van Hamas, en daarom komt de overwinning op de eerste plaats. Dit zal alleen worden bereikt als we gefocust blijven op het behalen van de overwinning en verenigd blijven achter onze heldhaftige soldaten die hun leven geven om die overwinning te behalen.

 

“Wie het heeft over de ‘dag na Netanyahu’,” zei hij, “heeft het in wezen over de oprichting van een Palestijnse staat met de Palestijnse Autoriteit.”


De meeste Israëlische burgers zijn tegen de oprichting van een Palestijnse staat, zei hij, en "ik zal mij daar altijd tegen blijven verzetten."


We zullen onderweg nog moeilijkheden en uitdagingen tegenkomen, maar na het verschrikkelijke bloedbad van 7 oktober hebben we geen andere keus. Dit is een overwinning die we moeten behalen voor de veiligheid van Israël, voor onze toekomst en voor echte vrede in onze regio.

 

Ik beloof hier aan onze soldaten, ik beloof aan de nabestaanden die hebben verloren wat hen dierbaarder is dan wat dan ook, en ik beloof aan de families van de gijzelaars: we zullen niet stoppen. We zullen de oorlog niet beëindigen voordat we onze dierbaren naar huis hebben teruggebracht; we zullen de oorlog niet beëindigen vóór de totale overwinning.

 

Samen zullen we vechten, en met de hulp van God zullen we samen winnen."

 

928 weergaven7 opmerkingen

7 komentarzy


HansLa23+
20 sty

Jammer voor de linkse media ondanks citeren Biden antwoord nee !!!👎

Polub

p.bakker61
19 sty

Mevr Kaag moet niet toegelaten worden

Polub
HansLa23+
19 sty
Odpowiada osobie:

Ze schudden de hand en dan kan ze gaan

Polub

KMPX99FM
KMPX99FM
19 sty

Netanyahu heeft groot gelijk.

Er is geen reden voor een tweestatenoplossing. Die was er sowieso al nooit, maar niet eerder is dat zo duidelijk geweest als na 7 oktober.

Polub
Marcel Bijmolen
20 sty
Odpowiada osobie:

Ik heb altijd gedacht dat Jordanië het land was voor de Palestijnen.Maar daar werden ze zelfs uitgeknikkerd

Polub

HansLa23+
19 sty

Mevrouw Kaag kan inpakken

Polub
bottom of page