top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu Griekse premier Mitsotakis: "We moeten ons allemaal samen verenigen tegen Hamas


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had vandaag op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis.

Premier Netanyahu : ‘Eersteminister, mijn goede vriend Kyriakos, het is heel goed u hier te zien. Ik zeg altijd dat het beste aan Israël staan, is dat je in Israël in Israël staat. En dat doe jij. Ik waardeer de solidariteit van u, uw regering en de bevolking van Griekenland, op dit donkerste uur.

Het is een strijd tegen de beschaving. Het is beschaving tegen barbarij. Wij staan ​​aan de kant van de beschaving. We moeten ons allemaal verenigen tegen Hamas, dat is ISIS.”

De Griekse premier Mitsotakis : “Dank u. Hartelijk dank, premier. Beste Bibi, ik kom hier niet alleen als bondgenoot, maar als een echte vriend. Wat er gebeurde was werkelijk verschrikkelijk en vanaf het allereerste moment hebben we het recht van Israël op vrijheid verdedigd en gesteund. verdedigt zichzelf in overeenstemming met het internationaal recht, en we hebben een heel duidelijk onderscheid gemaakt tussen Hamas en het Palestijnse volk.

Wij zullen u kunnen blijven steunen en hopen dat wat er ook gebeurt, gebeurt zonder al te veel humanitaire kosten. Maar u kunt rekenen op onze steun en onze hulp."


Bij de bijeenkomst waren tevens aanwezig:

Van Israëlische kant: de minister van Buitenlandse Zaken, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de stafchef van de premier, de militaire secretaris van de premier en de adviseur voor buitenlands beleid van de premier

Aan Griekse zijde: de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Buitenlandse Zaken, de diplomatieke adviseur en de Griekse ambassadeur in Israël.

143 weergaven0 opmerkingen
bottom of page