top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu heeft zondagavond opdracht gegeven de Shin Bet in strijd tegen Arabische misdaad


Foto Haim Zach /GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft zondagavond opdracht gegeven om de ISA (Shin Bet) te integreren in de oorlog tegen de misdaadfamilies in de Arabische sector.

De richtlijn werd uitgevaardigd aan het einde van een spoedvergadering die door premier Netanyahu was bijeengeroepen om te evalueren of de ISA in de oorlog tegen de misdaadfamilies zou worden betrokken. Tijdens de discussie werden de standpunten van de ISA, de Israëlische politie en het ministerie van Justitie gepresenteerd, evenals die van de ministers.

Aan het einde van de discussie gaf premier Netanyahu de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, Tzachi Hanegbi, opdracht om operationele aanbevelingen te formuleren die volgende week tijdens een vervolgbespreking moeten worden ingediend. Er zal ook een ministeriële commissie voor aangelegenheden in de Arabische sector worden opgericht, die zal worden voorgezeten door de premier.

Na de bijeenkomst sprak premier Netanyahu met Maher Khaliliah, de voorzitter van de lokale raad van Yafia, waar afgelopen donderdag vijf mensen werden vermoord, en betuigde zijn condoleances, eraan toevoegend dat de regering vastbesloten was de misdaadfamilies te bestrijden om de rust te herstellen in de Arabische sector.

Aan de bijeenkomst namen ook minister van Justitie Yariv Levin, minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir, ISA-directeur Ronen Bar, directeur van de Nationale Veiligheidsraad Tzachi Hanegbi, de stafchef van de premier, Tzachi Braverman, kabinetssecretaris Yossi Fuchs, de militaire secretaris van de premier, Maj. -Gen. Avi Gil, procureur-generaal Gali Baharav-Miara, inspecteur-generaal van de Israëlische politie Koby Shabtai, de adjunct-directeur van ISA, het hoofd van de afdeling Israël van ISA, de juridisch adviseur van ISA, de juridisch adviseur van de Nationale Veiligheidsraad en staatsadvocaat Amit Isman.

81 weergaven0 opmerkingen
bottom of page