top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu hield de traditionele Rosh Hashana-toast met zijn medewerkers


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu hield vandaag (woensdag 13 september 2023) op het kantoor van de premier (PMO) in Jeruzalem de traditionele Rosj Hasjana- toast met PMO-medewerkers.

Ook aanwezig bij het evenement waren PMO-directeur-generaal Yossi Shelley, voorzitter van het PMO werknemerscomité Silvi Mordechai en andere hoge PMO-functionarissen.

Premier Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] :

“Iedereen bedankt voor jullie toegewijde werk en de inspanningen die jullie het hele jaar door hebben geleverd. Ik ben er zeker van dat jullie dat ook het komende jaar zullen blijven doen, moge het goed zijn voor ons allemaal.

Ik wens je een goed en lief jaar, voor je geweldige kinderen en je families. Ik wens dat we dit jaar allemaal meer eenheid onder de mensen mogen hebben, minder verdeeldheid onder ons, en dat begint doordat we allemaal – of in ieder geval de meesten van ons – beseffen dat we één volk zijn, met één staat, één leger. een gemeenschappelijk verleden en een gemeenschappelijke toekomst. In een democratie zijn er altijd meningsverschillen; dat is de aard van de democratie. Als we het er echter over eens zijn dat we het eens zijn, kunnen we consensus bereiken. Dit is ons streven. Ik denk dat het mogelijk is.

We staan ​​voor grote uitdagingen en grote kansen. De eerste en belangrijkste uitdaging is in de eerste plaats de veiligheid. Er wordt door Iran en zijn bondgenoten een poging ondernomen om het terrorisme te vergroten, vooral in Judea en Samaria, maar niet alleen daar. Wij bestrijden ze krachtig. Sinds het begin van het jaar hebben we bijna 170 terroristen geëlimineerd. Maar uiteraard wordt de hand nog steeds uitgestrekt. Dit is een meedogenloze strijd en we zullen de rekeningen vereffenen met de moordenaars en degenen die hen hebben gestuurd.

Tegelijkertijd hebben we ook een goede kans, namelijk dat we, nu we de Abraham-akkoorden hebben bereikt, – samen met onze Amerikaanse vrienden – werken aan het uitbreiden van de vredescirkel op een manier die het gezicht van Israël, het Midden-Oosten zal veranderen. Oost, en voor een groot deel de wereld. Wij zijn van plan vrede te sluiten met Saoedi-Arabië, wat de weg zal vrijmaken om van de hele regio een belangrijke corridor van vitale infrastructuur te maken. Israël wordt een bruggenhoofd voor de wereld. Dit is een enorme verandering. Ieder van jullie zal het voelen.

Er ligt hier een hele grote toekomst en als deze gerealiseerd wordt, zal deze dit jaar gerealiseerd worden. Dit is een grote zegen – aan het begin van een jaar en de zegeningen ervan, en dit is een grote zegen. We werken er krachtig aan dat ons land een mooie toekomst zal hebben, en ik hoop ook dat er een prachtig jaar voor ons ligt. Bedankt iedereen."

Foto Haim Zach / GPO


PMO Directeur-Generaal Shelley [vertaald uit het Hebreeuws] :

“Ik ben blij hier op dit podium te staan ​​met onze geweldige medewerkers. Dit is een goede gelegenheid om onze hogere staf te prijzen: de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de stafchef, de kabinetssecretaris en onze adjunct-directeuren-generaal, evenals zoals de senior medewerkers die Sisyphean-inspanningen leveren, lange en moeilijke uren hebben doorgebracht. Elke beslissing en elk voorstel dat wordt gedaan, is te danken aan deze ijverige mensen. Ik wil dat je weet dat de eer geheel aan jou toekomt. Goed gedaan!

Iedereen hier heeft belangrijke taken en verantwoordelijkheden om het systeem en het land vooruit te helpen. Dit gebeurt dankzij de onvermoeibare inspanningen van de arbeiders en het uitstekende leiderschap van de premier. Ik wens jou en je families een goed en liefdevol jaar."

64 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page