top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu houdt Rosh Hashana toast met de Mossad, de ISA en het IDF Generale Staf


Foto Koby Gideon / GPO

Premier Benjamin Netanyahu bracht donderdag, voorafgaand aan Rosh Hashana , een toost uit met de veiligheidsdiensten: de Mossad, de ISA en het IDF General Staff Forum.

Premier Netanyahu benadrukte voor elke veiligheidsinstantie het belang van eenheid onder het volk, terwijl hij zich inzet voor het bereiken van een zo breed mogelijke consensus. De premier zei dat meningsverschillen buiten de veiligheidsdiensten moeten worden gelaten en dat de toewijding aan het doel om de veiligheid van de staat te waarborgen en te versterken behouden moet blijven.

Premier Netanyahu woonde voor het eerst een ceremonie bij op het hoofdkwartier van de Mossad om de premierprijs uit te reiken voor operaties die in 2022 werden uitgevoerd. De premier en Mossad-directeur David Barnea kenden de prijs toe aan vier uitmuntende operaties die een belangrijke strategische bijdrage leverden aan de staat Israël. en haar burgers. De operaties liepen voorop op het gebied van inlichtingen, operationele en technologische inspanningen van de Mossad en geven uitdrukking aan de waarden van toewijding, uitmuntendheid en baanbrekend denken bij het omgaan met de uitdagingen waarmee de staat Israël wordt geconfronteerd. Premier Netanyahu prees de uitmuntende agenten en wenste het personeel van de Mossad en hun families een goed jaar.

Premier Netanyahu aan het personeel van de Mossad [vertaald uit het Hebreeuws] :

“Ik geloof in jou. Ik vertrouw op jou. Ik vertrouw op ons vermogen om alle middelen die ons ter beschikking staan, in de IDF en de andere veiligheidsdiensten, te gebruiken. Eerst en vooral is onze vastberadenheid als volk om ons prachtige verhaal niet te laten Na 3500 jaar zal er een einde komen aan het extremistische regime van ayatollahs dat de hele wereld zal bedreigen met kernwapens en intercontinentale raketten.

Ik zou u en uw gezinnen een goed en lieflijk jaar van vrede en eenheid willen wensen; ga echter vooral door met uw inspanningen en vooral met uw successen. Moge je een goed jaar hebben."

Premier Netanyahu ging vervolgens naar het ISA-hoofdkwartier en had een ontmoeting met ISA-directeur Ronen Bar en het senior administratieve forum van ISA. De premier werd geïnformeerd over innovatieve en baanbrekende projecten en operaties op het gebied van inlichtingen en operaties, en prees twee nieuwe vrouwelijke leden van het ISA-forum (gelijkwaardig aan de IDF-rang van generaal-majoor), die deze week hun post op zich namen.

Premier Netanyahu aan de hoge ISA-officieren [vertaald uit het Hebreeuws] :

“De ISA heeft een grote verantwoordelijkheid en ook een groot succes. De verantwoordelijkheid is in de eerste plaats het beschermen van de levens van Israëlische burgers. Het succes is – hoeveel? Bijna 200 terroristen zijn gedood en ruim 2.000 zijn gearresteerd, honderden Er zijn dit jaar acties verijdeld. Ik weet hoe je de klok rond werkt om incidenten te dwarsbomen en daarna zowel de moordenaars als degenen die hen op pad sturen te vinden.'

Ten slotte had premier Netanyahu ook een ontmoeting met de leden van het IDF Generale Staf Forum om te proosten op Rosj Hasjana en het 50 jaar geleden herdenken van de Jom Kipoeroorlog, samen met minister van Defensie Yoav Gallant en IDF-stafchef luitenant-generaal. Herzi Halevi, van het ministerie van Defensie in Tel Aviv. De leden van het Forum hebben de minister-president geïnformeerd over de hoofdlijnen van het meerjarenplan voor de komende jaren.

Premier Netanyahu aan het IDF Generale Staf Forum [vertaald uit het Hebreeuws] :

“Minister van Defensie, stafchef van de IDF en leden van het Generale Staf Forum, ik zou u en ons allemaal een goed jaar willen wensen, een jaar waarin we de verdeeldheid onder het volk verminderen en de eenheid vergroten. Ik denk dat dit kan worden gedaan, als we bedenken dat we één volk, één staat, één leger hebben, met een gemeenschappelijk verleden en een gemeenschappelijke toekomst. We moeten deze toekomst veiligstellen. We hebben grote uitdagingen en grote kansen. De belangrijkste kansen liggen in het uitbreiden van de De grootste uitdaging komt van Iran en zijn bondgenoten, die niet alleen deze vrede willen dwarsbomen, maar ook willen werken aan de vernietiging van de staat Israël.

Ik zou de IDF willen prijzen, van de hoogste commandanten tot de laatste soldaat, voor de krachtige en meedogenloze actie die zij ondernemen om ons en onze staat te verdedigen. Ik wens ook dat we slagen in deze missie. Ik wens ons veel succes en inspanningen, en een goed jaar. Hartelijk dank."

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page