top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu in de Gazastrook: "We gaan door tot het einde"- "Am Yisrael Chai"


Foto Avi Ohayon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag (zondag 26 november 2023) een bezoek gebracht aan de Gazastrook, waar hij veiligheidsbriefings ontving met commandanten en soldaten en een van de Hamas tunnels bezocht die zijn onthuld.

De premier werd vergezeld door zijn stafchef, Tzachi Braverman, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, Tzachi Hanegbi, en zijn militaire secretaris, generaal-majoor. Avi Gil, en plaatsvervangend stafchef van de IDF, maj.-gen. Amir Baram.

Premier Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] :

“We zijn hier in de Gazastrook met onze heldhaftige soldaten. We doen er alles aan om onze gijzelaars terug te sturen, en uiteindelijk zullen we ze allemaal teruggeven. We hebben drie doelen in deze oorlog: Hamas elimineren, al onze gijzelaars terugbrengen en ervoor te zorgen dat Gaza niet weer een bedreiging voor de staat Israël zal worden.

Foto Avi Ohayon / GPO


Ik ben hier om de soldaten, die mij allemaal hetzelfde vertellen, te vertellen, en ik herhaal het tegen jullie, burgers van Israël: we gaan door tot het einde – tot aan de overwinning. Niets zal ons tegenhouden, en we zijn ervan overtuigd dat we de kracht, de kracht, de wil en de vastberadenheid hebben om al onze doelen voor de oorlog te bereiken, en dit is wat we zullen doen.

Ik zat bij de plaatsvervangend stafchef van de IDF en de commandanten. Op de muur stond geschreven: ' Ben Israël Chai ' [Het volk van Israël leeft]. Dan zullen Am Yisrael Chai en het volk van Israël ook dankzij jou winnen. Bedankt."357 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page