top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu in de noordelijke Gazastrook: "Wie ook maar praat over stoppen – zoiets bestaat niet"

Foto Avi Ohayon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu bezocht vandaag (maandag 25 december 2023) de noordelijke Gazastrook, samen met plaatsvervangend stafchef van de IDF, majoor-generaal. Amir Baram.

 

De premier werd door de commandant van de 261e brigade, kolonel Yehuda Wach, de plaatsvervangend commandant van de 162e divisie en de plaatsvervangend commandant van de 261e brigade geïnformeerd over hun activiteiten in de noordelijke Gazastrook, de omvang van de vijandelijke oorlogen en de gevolgen ervan. materieel dat in bijna elk huis was gevonden en de vastberadenheid van de soldaten om met volle kracht door te gaan. Premier Netanyahu hoorde ook over de vele tunnelschachten die in het hart van een burgergebied waren gevonden en werd geïnformeerd over de routes van de tunnels.

 

De premier sprak met de soldaten en hoorde van hen over hun volharding en vastberadenheid met betrekking tot de missie: vechten tot het einde, tot aan de overwinning.

 

(Alle onderstaande dialogen zijn vertaald uit het Hebreeuws.)

 

Premier Netanyahu tegen de soldaten :

 

“Ik ben hier bij jullie in de noordelijke Gazastrook en ik ben buitengewoon onder de indruk. Eerder heb ik tegen jullie commandanten gezegd, en jullie, als reservisten, als soldaten – we zijn trots op jullie en vertrouwen op jullie. We zien de vastberadenheid en het verlangen doorgaan tot het einde."

 

Dan heb ik u twee dingen te zeggen: ten eerste zullen we er alles aan doen om uw veiligheid en uw leven te behouden. Terwijl we de missie willen voortzetten, willen we jullie nog meer beschermen. Dat is het eerste – en belangrijkste – punt.

 

Ten tweede: we stoppen niet. Wie het ook heeft over stoppen: zoiets bestaat niet. Wij stoppen niet. De oorlog zal doorgaan tot het einde, totdat we hem beëindigen, niet minder.

 

Ik weet dat je je familie hebt verlaten en dat je familie je steunt. Dat is geweldig. Dat is de kracht – de sleutel tot de overwinning."

 

Een soldaat :

 

'We hebben twee van onze vrienden hier achtergelaten.'

 

Premier Netanyahu :

 

'Ik weet het. Niet een paar, en lieve vrienden. Hier gaan we mee door. Het testament is dat we doorgaan.'

 

261ste Brigadecommandant Yehuda Wach :

 

"Het is belangrijk dat je kwam en het is belangrijk dat ze weten dat we zullen gaan waar je ons ook zegt – we zullen winnen. Niet 'close', niet 'min of meer' – tot het einde. We zullen winnen."

 

Foto Avi Ohayon / GPO

409 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


p.bakker61
Dec 25, 2023

Wij blijven voorstel bidden

Like

Henk Vinke
Henk Vinke
Dec 25, 2023

Don't Stop, Fleetwood Mac. Vandaag vijf soldaten in een hinderlaag vermoord.

Like
bottom of page