top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu in het IDF Recruitment Center: "We hebben geen land zonder leger"


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant hebben vandaag dinsdag, het IDF-rekruteringscentrum in Tel Hashomer bezocht tijdens de introductie van rekruten voor de Golani-brigade en voor gevechtssoldaten die aan grenzen en grensovergangen worden geplaatst.

Premier Netanyahu vergezelde de rekruten tijdens hun introductie en gaf hen – samen met minister van Defensie Gallant – militaire uitrusting en IDF-uniformen.

De premier hield een open gesprek met tientallen rekruten en beantwoordde hun vragen, samen met de minister van Defensie en het hoofd van de IDF Manpower Directorate Maj.-Gen. Yaniv Asor.

Premier Netanyahu aan de rekruten: "Vandaag word je in feite soldaten. We hebben geen land zonder leger. We hebben geen land zonder soldaten die worden gerekruteerd voor dienst. Je wordt gerekruteerd om ons erfgoed te verdedigen; klinkende woorden.

In de geschiedenis van het Joodse volk was het ergste dat ons is overkomen dat we het vermogen verloren om onszelf te verdedigen. Daarom waren generaties Joden gedurende duizenden jaren als voortgedreven bladeren in de wind; ze hebben ons afgeslacht. Het Joodse volk in ballingschap was een volk dat werd afgeslacht. We konden niets doen.

Toen we terugkeerden en de staat Israël vestigden, vestigden we het vermogen om onszelf te verdedigen. Het vermogen om onszelf te verdedigen ben jij, ieder van jullie; dit is de grote verandering.

Degenen die ons willen vernietigen, zijn niet verdwenen. Ze nemen een vorm aan en komen terug, Iran en zijn volmachten. Wat is veranderd, is ons vermogen om ze te confronteren. Natuurlijk wil ik dat je het land beschermt, maar let vooral op elkaar."

Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Minister van Defensie Gallant: "Je moet trots op jezelf zijn en met opgeheven hoofd naar de basistraining gaan. Je moet één centraal ding onthouden: vandaag maak je deel uit van de verdedigingsmacht van het volk van Israël en de staat Israël. Met elke dag die voorbijgaat je zet een extra stap in de richting van het doel, en samen met degenen die je peloton, bedrijf en vrienden voor het leven zullen worden, zul je de moeilijkheden overwinnen en de uitdagingen aangaan.

Het overtuigende antwoord op alle controverses is hier, in de rekrutering voor de Golani Brigade, aangezien we mannen uit alle delen van het land zien verschijnen voor gevechtsdienst. Hier zijn we getuige van de ware veerkracht van de staat Israël, deze keten van generaties en het stokje dat we aan elkaar doorgeven."

100 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page