israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu ontmoet de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias


Foto Haim Zach / GPO

Premier Netanyahu heeft dinsdag op zijn kantoor in Jeruzalem een ​​ontmoeting gehad met de Griekse minister van Buitenlandse Zaken Nikos Dendias.


Premier Netanyahu bedankte hem voor de nauwe betrekkingen tussen Israël en Griekenland, die tot uiting komen op verschillende gebieden, waaronder energie, en droeg de directeur van de Nationale Veiligheidsraad op om een ​​trilaterale bijeenkomst tussen de leiders van Israël, Griekenland en Cyprus over deze kwestie te coördineren.

Premier Netanyahu sprak de hoop uit dat de goede bilaterale betrekkingen tussen Israël en Griekenland ook tot uiting zullen komen in de Griekse stemming bij de VN.

Ze bespraken ook de noodzaak om te voorkomen dat Iran kernwapens verkrijgt, evenals de mogelijkheden om de vredescyclus en de Abraham-akkoorden uit te breiden.

Aan de bijeenkomst namen ook minister van Strategische Zaken Ron Dermer, de stafchef van de premier, Tzachi Braverman, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad Tzachi Hanegbi, de militaire secretaris van de premier, generaal-majoor, deel. Avi Gil, Israëlische ambassadeur in Griekenland Noam Katz en Griekse ambassadeur in Israël Kyriakos Loukakis.

53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws