top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu ontmoet IDF-weduwen en wezen

Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had dinsdag 7 mei 2024 op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met IDF-weduwen en wezen, die de vader van het gezin hebben verloren tijdens de nog steeds voortdurende Zwaarden van de IJzeren Oorlog.

 

De premier hoorde van de weduwen en wezen over hun vaders en echtgenoten – toegewijde en liefdevolle huisvaders – die gevallen waren. Hij luisterde ook naar de verhalen over hun heldenmoed tijdens de gebeurtenissen van 7 oktober en tijdens de gevechten in de Gazastrook.

 

Premier Netanyahu omhelsde de familieleden en deelde in hun pijn, en zei dat hun dierbaren vielen ter verdediging van het thuisland. Hij voegde eraan toe dat het testament van de gevallenen is om de missie te voltooien tot aan de totale overwinning op Hamas, een doelstelling waar Israël niet voor zal terugdeinzen.

 

De premier, samen met de leden van de familie van wijlen sergeant-majoor. Yossi Hershkovitz, bekeek een videoclip die hij hen vanuit de Gazastrook stuurde voordat hij viel, waarin hij zei [vertaald uit het Hebreeuws]: "Ik ben blij om samen met jullie deel te nemen – jullie zijn een onlosmakelijk deel van mij."

 

Premier Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

“Er zijn hier verhalen over grote heldenmoed. Wat Shlomi zei is waar. Het zijn niet alleen duizenden mensen; het is de staat Israël die hen zijn bestaan ​​te danken heeft. Dit is geen zin, noch louter woorden.

 

Waar Yossi om vroeg is vechten, de oorlog naar de vijand brengen, winnen. We hebben dit, we zullen dit ook doen."

 

CEO van de IDF Widows and Orphans Organization Shlomi Nahumson [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

"Als je door de straten van Jeruzalem, in het zuiden, in Tel Aviv loopt, kijk je naar links en naar rechts en zie je de mensen die vandaag de dag nog leven, en ze gaan werken, en ze gaan naar school en naar de kleuterschool. en zij handhaven hun dagelijkse routine, dankzij jullie vaders."

246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page