top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu ontmoet soldaten van de IDF Duvdevan- eenheid


Foto Kobi Gideon / GPO


Premier Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant hebben dinsdag een bezoek gebracht aan de IDF Duvdevan -eenheid in het IDF Centraal Commando.

Premier Netanyahu en minister van Defensie Gallant hielden een beoordeling van de activiteit van IDF Central Commando-eenheden en van het inlichtingenbeeld in de sector. Ze onderstreepten de belangrijkste uitdagingen waarmee het Commando in het algemeen en de eenheid in het bijzonder worden geconfronteerd, en de voortdurend veranderende omstandigheden waarmee het Centraal Commando te maken krijgt om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Aan de discussie namen minister van Defensie Gallant, de stafchef van de premier Tzachi Braverman, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad Tzachi Hanegbi, de stafchef van de IDF, luitenant-gen. Herzi Halevi, ISA-directeur Ronen Bar, de militaire secretaris van de premier, generaal-majoor. Avi Gil, Hoofd van het Centrale Commando Maj.-Gen. Yehuda Fuchs, coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden Maj.-Gen. Rassan Aliyan, het ISA-hoofd van de sector Jeruzalem, Judea en Samaria, en Duvdevan -commandant Lt.-Col. D.

Daarnaaast kregen premier Netanyahu en minister van Defensie Gallant een briefing, waarin Duvdevan -commandant Lt.-Col. D de operationele activiteiten van de eenheid uitlegde. Na de briefing sprak premier Netanyahu met de soldaten van de eenheid; hij bedankte hen voor hun grote bijdrage aan de veiligheid van de staat Israël.

Premier Netanyahu :

"Ik heb zojuist een briefing over de situatie afgerond, samen met de minister van Defensie, de stafchef van de IDF, het hoofd van het centrale commando en de commandant van de eenheid. Nu heb ik een ontmoeting met jullie, de soldaten. Dit is niet mijn eerste bezoek hier aan de eenheid. Van bezoek tot bezoek zie ik de vooruitgang, de vindingrijkheid en de creativiteit, en ik zie de resultaten. Over resultaten valt niet te twisten.

U neemt aanzienlijke risico's op u, maar de resultaten tot nu toe zijn - met Gd's hulp - zeer goed geweest, waaronder een aantal contraterroristische operaties die u heeft weten uit te voeren en het aantal verliezen dat u heeft weten te voorkomen onder Israëlische burgers, maar ook onderling. Ik wil je alleen maar complimenteren en hoop dat dit zo doorgaat.

Nu wil ik de zaken in een wat bredere context plaatsen. We bevinden ons in een confrontatie in een regio waar een voortdurende strijd gaande is tussen degenen die met ons vooruit willen en radicale islamistische krachten die ons terug willen voeren naar de middeleeuwen. Het is een grote strijd. Extern wordt het – natuurlijk – gerund door Iran, onze grootste vijand, en we confronteren het. Lokaal zijn er krachten die ons ook op verschillende plaatsen willen wurgen. Relatief gezien slagen we er op dit moment in om ze vast te houden en af ​​te schrikken, zowel in Gaza als in Libanon.

Natuurlijk zouden we blij zijn als de Palestijnse Autoriteit haar steentje zou bijdragen, maar we zien dat dit niet het geval is. In de meeste gevallen confronteert het niet degenen die geconfronteerd moeten worden. Het is onduidelijk hoe lang dit zo zal blijven maar we kunnen er zeker niet op vertrouwen.

In elk toekomstig scenario is er geen alternatief voor onze veiligheidscontrole op de grond. Als we het hebben over veiligheidscontrole op de grond, bedoelen we het gebied betreden. Als we het hebben over het gebied ingaan, bedoelen we een reeks operaties; in de eerste plaats is deze mogelijkheid echter van u. U bent de voorhoede van het veiligheidsvermogen van de staat Israël in Judea en Samaria, en niet alleen daar. Ik wil je hiervoor complimenteren. Ik wil dat je doorgaat met het slijpen van de speerpunt. Waak over het land en pas op jezelf, op elkaar."

69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page