top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu: "ook beperktere afspraken met Iran zijn onaanvaardbaar"


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft zondag een bezoek gebracht aan Israel Aerospace Industries (IAI), waar bestuursvoorzitter Amir Peretz en president en CEO Boaz Levy hem informeerden over de activiteiten van het bedrijf. De premier bezocht ook een tentoonstelling van geavanceerde defensieve en offensieve middelen en capaciteiten.

Premier Netanyahu was duidelijk over Iran [vertaald uit het Hebreeuws]: "Ik ben hier bij IAI en ben erg onder de indruk van de defensieve en offensieve middelen die we hier ontwikkelen.

We zijn vastbesloten om te voorkomen dat Iran kernwapens ontwikkelt. Ons krachtige verzet tegen terugkeer naar de oorspronkelijke nucleaire overeenkomst heeft bijgedragen aan het Amerikaanse besluit om dit niet te doen. We hebben onze Amerikaanse vrienden ook duidelijk gemaakt dat beperktere afspraken ook voor ons onaanvaardbaar zijn.

Hoe dan ook, zoals ik hen en de wereld duidelijk heb gemaakt, herhaal ik hier: we zullen doen wat nodig is om ons met onze eigen troepen te verdedigen tegen elke dreiging."

Aan het bezoek namen ook Tzachi Hanegbi, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de stafchef van de premier, Tzachi Braverman, en de militaire secretaris van de premier, majoor-gen. Avi Gil.

76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page