top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu op bezoek bij Franse president Macron en praten over Iran


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Premier Benjamin Netanyahu werd donderdagavond verwelkomd door de Franse president Emmanuel Macron in het Elysee-paleis in Parijs.


Tijdens een werkdiner bespraken de twee leiders uitvoerig manieren om de Iraanse nucleaire dreiging het hoofd te bieden. Premier Netanyahu benadrukte dat de afschrikking van Iran en zijn bondgenoten in het Midden-Oosten moet worden versterkt. Hij riep ook op tot het opleggen van aanzienlijke sancties aan het Iraanse regime en tot opname van de Revolutionaire Garde op de EU-terrorismelijst.


De Franse president Emmanuel Macron sprak zijn bezorgdheid uit over Irans "onstuimige haast" om zijn nucleaire programma te ontwikkelen.


In een verklaring van het Elysee Palace riep Macron op tot "vastberadenheid in het licht van de halsstarrige stormloop van Iran, die onvermijdelijk gevolgen zou hebben als die voortduurt".


De Franse leider merkte ook op "dat Iraanse steun voor Russische agressie in Oekraïne Iran blootstelt aan sancties en toenemende isolatie"


Premier Netanyahu en president Macron bespraken ook de regionale arena en de noodzaak om de regionale stabiliteit te handhaven, vooral in Libanon, en mogelijkheden om de cirkel van vrede uit te breiden.


De ontmoeting, de eerste tussen de twee leiders sinds Netanyahu eind vorig jaar aan de macht kwam, had alles van een warme ontmoeting. Macron en Netanyahu omhelsden elkaar op de trappen van het paleis voordat ze naar de camera's zwaaiden.


Foto via GPO


Macron en Netanyahu omhelsden elkaar opnieuw voordat de Israëlische leider in zijn auto stapte om naar Hotel du Collectionneur te gaan, waar hij en zijn vrouw Sara het weekend doorbrengen. De premier zal ook Franse zakenchefs en leiders van de Joodse gemeenschap van het land ontmoeten, zei de Israëlische ambassade.

72 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page