top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu op het hoofdkwartier van het Noordelijk Commando van de IDF: "We zijn voortdurend in actie aan het noordfront en hebben gedetailleerde, belangrijke en zelfs verrassende plannen"

Foto Ma'ayan Toaf / GPO


Premier Benjamin Netanyahu bezocht vandaag, donderdag, het hoofdkwartier van het Noordelijk Commando van de IDF, waar hij een operationele briefing ontving – door het hoofd van het Noordelijk Commando, generaal-majoor. Ori Gordin – over de brede offensieve en defensieve activiteit in de sector.

 

De premier sprak ook met generaal-majoor. Gordin en de divisiecommandanten over de gedetailleerde operationele plannen in de sector en hoorden over de vastberadenheid onder de divisies om de maatregelen te nemen die nodig kunnen zijn om de inwoners van het noorden veilig naar hun huizen terug te brengen.

 

Premier Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] :

“We zijn voortdurend in actie aan het noordfront. Tot nu toe hebben we honderden Hezbollah-militanten geëlimineerd en we zijn nog steeds klaar – zelfs vandaag de dag.

 

Ik heb zojuist een briefing ontvangen van het hoofd van het Noordelijk Commando en ik heb ook met de divisiecommandanten gesproken. We hebben gedetailleerde, belangrijke en zelfs verrassende plannen.

 

Maar ik zal deze plannen – die zijn ontworpen om twee dingen te doen: 1) de veiligheid in het noorden herstellen, en 2) de bewoners veilig naar hun huizen terugbrengen – niet delen met de vijand. We zijn vastbesloten om ze allebei samen te bereiken."

 

Aan het bezoek namen ook de stafchef van de premier, zijn militaire secretaris, de commandanten van de 91e , 36e en 146e divisies en andere hoge officieren deel.

 

353 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page