top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu op Internationale Holocaustherdenkingsdag "nooit meer aan onze mensen"


Foto via GPO


Premier Benjamin Netanyahu, vrijdag op Internationale Holocaust Herdenkingsdag:

"Vandaag is het Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust en precies 78 jaar sinds de bevrijding van het vernietigingskamp Auschwitz. Wij in Israël markeren deze gebeurtenis door de heilige nagedachtenis te eren van degenen die zijn omgekomen door toedoen van een moorddadig naziregime.

En we beloven dat dit onze mensen nooit meer zal overkomen.


Het verschil is nu dat het Joodse volk de staat Israël heeft. Israël beschermt zichzelf door zichzelf. We zijn een sterke en levendige natie en we hebben een machtige staat opgebouwd die onze vijanden niet zal toestaan ​​om de pijn, het lijden en het verwoestende verlies toe te brengen dat onze mensen tijdens de Holocaust hebben geleden.

En er zijn er die dag in dag uit nog steeds roepen om onze vernietiging. We zullen niet ineenkrimpen van angst en we zullen ons ook niet laten intimideren door de bedreigingen van deze tirannen.


Want deze vijand weet dat we ons uiteindelijk, indien nodig, kunnen en zullen verdedigen, en we zullen niet toestaan ​​dat onze vijanden het vermogen bezitten om zijn moorddadige agenda uit te voeren.

We zien ze op hun gestage mars naar het bemachtigen van de meest dodelijke wapens en ik zeg hier en nu tegen ze: we zullen jullie ervan weerhouden ze te bemachtigen.

En we vergeten of vergeven de boosaardige ontkenners van de Holocaust niet, want voor hen was één holocaust niet genoeg.

Namens de staat Israël en het Joodse volk, namens de overlevenden en degenen die zijn omgekomen, beloof ik u als premier van de enige echte Joodse staat dat we waakzaam en sterk zullen blijven en nooit zullen toestaan ​​dat de Holocaust opnieuw gebeuren.

"Nooit meer."

105 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page