israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu over VN-stemming: "Joden zijn geen bezetter van hun eigen land"


Screenshot YouTube


Premier Netanyahu zaterdagavond duidelijke taal over de stemming in de Algemene Vergadering van de VN, die vindt dat het Internationaal gerechtshof in Den Haag zich over de Israëlische "bezetting en apartheid" moet uitspreken.

"Net als de honderden verdraaide resoluties van de Algemene Vergadering van de VN tegen Israël door de jaren heen, zal de schandelijke resolutie van vandaag de regering van Israël niet verplichten.

Het Joodse volk bezet zijn land niet en bezet zijn eeuwige hoofdstad Jeruzalem niet. Geen enkele VN-resolutie kan deze historische waarheid verdraaien.

Ik heb de afgelopen dagen gesproken met wereldleiders die daardoor hun stem hebben gewijzigd.

Samen met president Isaac Herzog, de Israëlische ambassadeur bij de VN Gilad Erdan en het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben we iets belangrijks bereikt.


In de VN-resolutie die in november werd aangenomen, hadden de Palestijnen een absolute meerderheid van VN-lidstaten die hun initiatief steunden. Degenen die het niet steunden – die tegen waren, zich van stemming onthielden of afwezig waren – waren in de minderheid.


Nu, na onze tussenkomst, veranderden 11 landen hun manier van stemmen en als gevolg daarvan is er een ommekeer opgetreden: de landen die het Palestijnse initiatief steunden waren een minderheid van VN-leden en degenen die de Palestijnen niet steunden, waren een meerderheid van VN-lidstaten. .

Ik wil president Isaac Herzog, de Israëlische ambassadeur bij de VN en het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken bedanken voor hun medewerking bij het tot stand brengen van deze belangrijke prestatie. We zullen blijven vechten voor de waarheid."188 weergaven1 opmerking
bottom of page
israelnieuws