top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu roept team bijeen om manieren te evalueren om infiltranten aan te pakken


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag (zondag 3 september 2023) het speciale ministeriële team bijeengeroepen om manieren te evalueren om om te gaan met infiltranten die de wet overtreden, in de nasleep van de ongeregeldheden en gewelddadige gebeurtenissen van gisteren in Tel Aviv.

Premier Netanyahu aan het begin van de discussie [vertaald uit het Hebreeuws]:

“De massale illegale infiltratie in Israël vanuit Afrika vormde een tastbare bedreiging voor de toekomst van Israël als Joodse en democratische staat. We blokkeerden deze dreiging door een hek te bouwen, wat inhield dat we de oppositie van het veiligheidsestablishment en politieke rivalen moesten overwinnen. Toen we blokkeerden hebben we de infiltratie volledig gestopt, en ik ben er trots op dat mijn regeringen dit hebben gedaan.

Er blijft het probleem bestaan ​​van degenen die het land binnenkwamen voordat het hek voltooid was: enkele tienduizenden illegale infiltranten die het land binnenkwamen. We hebben 12.000 van hen vrijwillig gerepatrieerd met verschillende stimuleringsmaatregelen en maatregelen. Wij wilden meer. We hebben een reeks stappen voorgesteld, waaronder de aanbetaling, maar helaas zijn deze allemaal afgewezen door het Hooggerechtshof.

Er is één ding dat we niet hebben voorgesteld, en het is goed dat we dat niet hebben gedaan: de schets van de VN. Het plan van de VN zou het staatsburgerschap hebben gegeven aan 16.000 illegale infiltranten en zou een belangrijke stimulans hebben gecreëerd voor honderdduizenden, zo niet miljoenen Afrikanen die opnieuw de staat Israël zouden hebben bestormd. Daarom is het een slechte oplossing. Wie dit voorstelt, stelt iets voor dat het probleem naar achteren zou schuiven.

Nu blijft er nog het ernstige probleem van de illegale infiltranten in het zuiden van Tel Aviv en andere plaatsen, maar wat er gisteren gebeurde, overschreed een rode lijn. Deze verstoring, het bloedvergieten, dit zijn dingen die we niet kunnen tolereren.

Daarom is het eerste wat ik doe het volledig herstel wensen van de politieagenten die gewond zijn geraakt bij de poging om de orde te herstellen. Wij streven naar krachtige maatregelen tegen de relschoppers, inclusief de onmiddellijke uitzetting van degenen die eraan deelnamen. Ik kan moeilijk begrijpen waarom we een probleem zouden hebben met degenen die verklaren het regime te steunen; ze kunnen zeker geen aanspraak maken op de vluchtelingenstatus.

Ik zou ook graag willen dat dit forum een ​​compleet en bijgewerkt plan opstelt om alle resterende illegale infiltranten uit de staat Israël te repatriëren; dit is het doel van onze bijeenkomst vandaag."

Aan de bijeenkomst namen ook de minister van Justitie, de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Financiën, de minister van Nationale Veiligheid, de minister van Binnenlandse Zaken, de stafchef van de premier, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, de Israëlische politie-inspecteur-generaal, deel. de directeur-generaal van het kabinet van de premier, de directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het hoofd van het directoraat Nationale Publieksdiplomatie, de staatsprocureur, de plaatsvervangend procureur-generaal en de directeur-generaal van de Bevolkings- en Immigratieautoriteit.69 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page