top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu sprak zich tijdens lezen Boek van Esther, uit tegen dienstweigeraars


Foto Koby Gideon / GPO


Voorafgaand aan het lezen van het Boek van Esther in de grenspolitiebasis in de nederzetting Beit Horon op de Westelijke Jordaanoever, sprak premier Netanyahu zich uit tegen het toenemende aantal reservedienst weigeraars.


"Weigering om te dienen bedreigt de basis van ons bestaan, en daarom mag het geen plaats hebben in onze gelederen", zei Netanyahu, en dat “de Israëlische samenleving degenen die weigeren te dienen altijd heeft veroordeeld. Weigeraars hebben nooit voet aan de grond gekregen.


"Als je op het slagveld staat en naar rechts of links kijkt, doe je dat niet om de politieke standpunten van je buren te checken", vervolgde hij. "In onze samenleving is er ruimte voor protest, ruimte voor tegengestelde standpunten, maar geen ruimte voor dienstweigering."


De opmerkingen vertegenwoordigden een escalatie in de retoriek van de regering tegen het fenomeen, dat de afgelopen dagen op stoom is gekomen, terwijl de coalitie vooruitgang boekt met wetgeving om de macht van het Hooggerechtshof radicaal in te perken en politieke controle uit te oefenen op gerechtelijke benoemingen, aldus The Times of Israel.


Foto Koby Gideon / GPO

Na de lezing van het Boek van Esther, zei premier Netanyahu: "Ik, samen met het volk van Israël, waardeer uw acties, uw inspanningen, uw heldhaftigheid en uw opoffering enorm. Moge Gd jullie succes schenken en dat jullie waken over het land, over jezelf en over elkaar.


Gelukkig Purim voor jullie."

129 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page