top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu tegen bataljonscommandanten en soldaten: "De essentie van ons beleid – totale overwinning op Hamas."

Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag (maandag 5 februari 2024) het 8104e bataljon van de 179e brigade bezocht bij het IDF Armoured Corps Memorial in Latrun.

 

De premier sprak met compagniescommandanten van het bataljon, onder leiding van IDF Chief Armoured Officer Brig.-Gen. Ohad Maor, en werd geïnformeerd over de activiteiten van het bataljon sinds het uitbreken van de oorlog. Hij had ook een ontmoeting met de commandanten en soldaten van het bataljon en bezocht het monument voor gevallen soldaten van het IDF Armoured Corps.

 

Premier Netanyahu [vertaald uit het Hebreeuws] :

 

"Ik rond net een bezoek hier af met uw commandanten en u, en ik ben enorm onder de indruk van uw vechtlust, eenheid in de strijd en de toewijding aan het doel. Ik vertelde uw commandanten dat ik enkele dagen geleden een pet heb ontvangen met twee woorden erop: 'Totale overwinning.' Dit is de essentie van ons beleid: totale overwinning op Hamas.

 

Een totale overwinning is essentieel omdat het de veiligheid van Israël garandeert. Een totale overwinning is de enige manier waarop we aanvullende historische vredesakkoorden kunnen garanderen, die nog in het verschiet liggen. Een totale overwinning zal een dodelijke slag toebrengen aan de as van het kwaad: Iran, Hezbollah, de Houthi’s en – natuurlijk – Hamas.

 

Daarom is er geen vervanging voor een totale overwinning. Je hoeft alleen maar te bedenken wat er zou gebeuren zonder een totale overwinning: de ontheemden zullen niet terugkeren, het volgende bloedbad zal slechts een kwestie van tijd zijn en Iran, Hezbollah en anderen zullen hier gewoon feestvieren en het Midden-Oosten vernietigen; daarom is er geen vervanging voor de totale overwinning.

 

Foto Haim Zach / GPO


Nadat ik u en uw commandanten verschillende keren in het veld in de Gazastrook heb ontmoet, zou ik u willen zeggen: ik ben onder de indruk van uw heldenmoed, intensiteit en vastberadenheid, en van ons vermogen om deze overwinning te behalen, die eraan komt. Volgens onze berekeningen hebben we vanaf vandaag al meer dan de helft van hun strijdmacht vernietigd – dat wil zeggen: we hebben gedood of gewond. We hebben 18 van hun 24 bataljons vernietigd. We zijn bezig met actieve demilitarisering door aanvallen uit te voeren op de overgebleven terroristen en we vernietigen de ondergrondse netwerken. We zijn op weg naar de totale overwinning en ik wil u zeggen dat we ons daarvoor inzetten en dat niet zullen opgeven. We zullen de oorlog niet stoppen zonder dit doel van totale overwinning te bereiken, waardoor de veiligheid in zowel het zuiden als het noorden zal worden hersteld.

 

Ik wil je groeten; jullie zijn geweldig, gewoon leeuwen, er is geen ander woord. Tegenwoordig weet iedereen dit, en het hele volk staat achter je. Wees dan gezegend en ga verder naar de totale overwinning."

 

Premier Netanyahu werd vergezeld door zijn stafchef Tzachi Braverman, zijn militaire secretaris, generaal-majoor. Avi Gil, hoofdpantserofficier van de IDF, brigadegeneraal. Ohad Maor en 179e brigadecommandant , kolonel Itzik Alfasi.
310 weergaven1 opmerking
bottom of page