top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Premier Netanyahu tegen de strijders van de IDF Alpinist Unit: 'in het noorden is het doel de bewoners terugbrengen'

Foto Amos Ben-Gershon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu heeft vandaag (donderdag 22 februari 2024) een bezoek gebracht aan de IDF Alpinist Unit en de 188e Brigade , die gestationeerd zijn op de berg Hermon.

 

De premier ontving een operationele briefing van brigadegeneraal van de 210e divisie . Zion Ratzon en commandant van de alpinistische eenheid, luitenant-kolonel. (Res.) M, en sprak met de commandanten over hun operaties in de sector. De commandanten informeerden de premier over de strijdkrachten langs het noordfront en bespraken toekomstige mogelijkheden in de sector van de 188e Brigade , die ongeveer een week geleden vanuit Gaza naar het noorden trok.

 

Premier Netanyahu had vervolgens een ontmoeting met commandanten en soldaten van de Alpinistische Eenheid en de 188e Brigade en hoorde van hen over hun activiteiten in de sector sinds het begin van de oorlog en hun bereidheid om door te vechten.

 

Premier Netanyahu tegen de soldaten [vertaald uit het Hebreeuws] :

 

‘Eerst en vooral ben ik blij u te zien. De divisiecommandant en uw commandanten hebben mij zojuist geïnformeerd over uw activiteiten en allereerst wil ik u groeten. U heeft uitzonderlijk werk verricht sinds het begin van de oorlog. van het zuiden naar het noorden, en we zijn in oorlog.

 

In feite zijn we in één strijd verwikkeld, van Gaza en Rafah tot de berg Hermon, en tussendoor bestrijden we ook het terrorisme in het hele land, zoals vandaag is gebeurd. Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de familie van de man die werd vermoord, en – uiteraard – mijn beste wensen voor herstel van de gewonden.

 

In het zuiden hebben we één simpel doel: totale overwinning. We zijn op weg om Hamas te elimineren en onze gijzelaars vrij te laten. We zullen niet toegeven totdat we de totale overwinning hebben behaald.

 

In het noorden hebben we een eenvoudig doel: de bewoners terugbrengen. Om dat te kunnen doen, moeten we het gevoel van veiligheid herstellen. Om dat te kunnen doen, moeten we de veiligheid herstellen – en dat zal ook gebeuren. Wij zullen hier niet toegeven. We zullen dit op twee manieren bereiken: militair – indien nodig; diplomatiek – indien mogelijk. Hoe dan ook moet Hezbollah begrijpen: we zullen de veiligheid herstellen. Ik hoop dat deze boodschap daar begrepen zal worden.

 

Juliie maken deel uit van dit bericht. Het hele volk van Israël staat achter jullie, is trots op jullie en gelooft in jullie."

 

De premier werd vergezeld door zijn stafchef, Tzahi Braverman, directeur van de Nationale Veiligheidsraad, Tzahi Hanegbi, directeur-generaal van het kabinet van de premier, Yossi Shelley, en zijn militaire secretaris, generaal-majoor Avi Gil.

246 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page